Tuntuu jotenkin

epäreilulta, että Barokkikuorossa muutamalla laulajalle on annettu tehtäväksi harjoitella joku kappale ja sitten esittää se. Ne pääsee sitten laulamaan sen biisin meidän konsertissa. Tollasissa tapauksissa tulee sellainen olo, että on huono laulaja. Että miksi en itse saa laulaa jotain sooloa.

Kaiken lisäksi mut on laitettu siinä yhdessä ainoassa kappaleessa, joka on duo, laulamaan alempaa ääntä. Haloo, mä on koloratuurisopraano, ei mun ääni soi yhtä hyvin jossain yksiviivaisessa äffässä. Mä olin jo harjoitellut sen ylemmän äänen, mutta ”kuoronjohtaja” halusi silti, että mä laulan sen alemman. Tosi ärsyttävää. Pitäisi varmaan toimia samoin kuin yksi sopraano, joka Apinakuoron ensimmäisissä harjoituksissa totesi, että ”tämä ei tee hyvää mun äänelleni” ja lähti pois.

Sitä paitsi. Miksi kaikilla pitäisi olla sellainen tosi tumma oopperaääni? Kyllä ihmiset varmaan haluaa kuulla myös vähän kirkkaampaa ja kevyempää ääntä. Ja puhdasta.

Tänään on vähän ärhäkkäpäivä tässä aiheessa.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: