24 eri mittaa

Kävin tänään mittauttamassa itseni Hannu & Kerttu -oopperan rooliasuja varten. Mittanauha kävi tiuhaan. Ompelija otti yhteensä 24 erilaista mittaa ja siinä kyllä tunsi olevansa aika paljaana. Mitattiin rinnanympärys, vyötärö, lantio ja pää. Nilkan, pohkeen, reiden ja ranteen paksuus. Erilaisia pituuksia kädestä, kaulasta ja vyötäröstä lähtien. Noilla tiedoilla joku robotin tekijä pystyisi kyllä tekemään musta kaksoisolennon. Voi vaan miettiä, mihin noita mittoja ihan oikeesti tarvitaan. Tuskin ompelija nyt ihan joka kohtaa kaavoittaa noi tarkalleen. Tai enhän mä tiedä, mun käsityöosaaminen ei oo mitään superhyvää.

Näin myös vilauksella mahdolliset tulevat rooliasut nukkumatille ja kastekeijulle. Kastekeijun asu oli aikas hieno, mutta nukkumatti ei kyllä musta näyttänyt yhtään nukkumatilta. Ilmeisesti oopperan ohjaajalla on vähän omanlaisensa näkemys rooliasuista. No, kokonaisuus ratkaisee, katsotaan sitten maaliskuussa, miltä kaikki näyttää.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: