Kiurun portaat

Työn alla olisi Ilkka Kuusiston Kiurun portaat, 5 laulun sarja. Uutta musiikkia, hankalaa, ei levytetty, omat soittotaidot ei riitä säestykseen. No, tänään käytiin lauluja lauluopen kanssa läpi ja kyllä melodiat lopulta jäi päähän. Hankalaahan näissä on se, että pianosäestys on jotain ihan muuta kuin laulumelodia. Joten pianosta ei sinällään saa mitään apua paitsi että pitää tosi tarkasti opetella pianosäestyksen ja laulun kohtaamispaikat. Että jää korvaan oikeat nuotit.

Mä opin yleensä laulut kuuntelemalla levytystä. Jostain syystä sen avulla melodia jää mulle parhaiten korvaan. Nyt kun Kiurun portaista ei ole levytystä, mä joudun itse soittamaan pianosta sävelet ja opettelemaan laulut sillä tavalla. Ja levytyksessä kun olis ne säestykset mukana, mikä helpottaisi kokonaisuuden oppimista.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: