Ei oo vanhaks tulemista

Ortopedi sanoi, että mulla on ilmeisesti kaularangan välilevyn pullistuma. Jaa, että mitä?

”Kaularangan välilevytyrä eli diskusprolapsi on seurausta rappeuman aiheuttamasta välilevyn kuoren heikkenemisestä. Kun välilevyn kuori antaa periksi, työntyy pehmeämpää välilevyn kudosmassaa sen ulkopuolelle ja muodostuu pullistuma eli välilevytyrä. Oireena on nopeasti alkava, paheneva niska-hartiakipu, joka voi säteillä sormiin.

Kaularangan välilevytyrä saadaan parhaiten diagnosoitua magneettikuvauksella. Useimmat välilevytyrät paranevat ilman leikkausta levon, särkylääkkeiden ja hyvin muotoillun pehmeän tai kovan tukikauluksen avulla muutaman kuukauden kuluessa.”

Viikon sairasloma ja maanantaina magneettikuvaan. Nyt on tosin jo parempi olo, kun oon ottanut lääkkeitä. Olkapäässä on kuitenkin hassu patti tai siis olkapää on kaulan vierestä jotenkin paisunut :) Varmaan kova tulehdus meneillään.

Levätä pitäisi, mutta kun koko aikaa ei myöskään saa maata… Mitä mä teen sairaslomalla, kun ei sais paljoa olla koneella?

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: