Tehokkaat harjoitukset

Sunnuntaipäivän riemuksi oli lauluharjoitukset. Konserttimme pianisti oli kipeä, joten tankkasimme yhteislauluja oikein potilla. Ja oli kyllä kertakaikkiaan tehokkaat harjoitukset. Stemmabiisejä pitäisikin harjoitella niin, että biisiä mennään fraasi kerrallaan. Yksi ääni, kaksi ääntä yhdessä, kolme ääntä yhdessä jne. Sitten kaikki yhdessä kerran, kaksi ja vielä kerran. Toisto, se on se avainsana.

Mä ainakin opin sen kolmen tunnin aikana enemmän, mitä oon oppinut koko kuukauden aikana yksin. Yhteislaulut vaan jotenkin oppii paremmin yhdessä laulaen, koska kuulee oikeasti mitä ne muut laulaa ja pystyy kuuntelemaan, että äänet soi yhteen. Onneksi meillä on joukossa yksi ammattilainen, joka pystyy vetämään tällaisia stemmaharjoituksia.

Kuulin myös vähän huonoja uutisia Hannu&Kerttu -oopperan osalta. Ilmeisesti toinen Hannu ei oikein ole kiinnostunut käymään harjoituksissa. Ja kun oopperassa on kaksoismiehitys, on tuollainen tietysti ikävää ja aika hankalaa sekä toiselle Hannulle että oopperan ohjaajalle. Lisäksi voi myös kysyä, että miksi kyseinen henkilö on alunperin lähtenyt mukaan prokkikseen, jos se ei kuitenkaan kiinnosta niin paljoa, että kävisi harjoituksissa. No, toivottavasti ooppera kuitenkin onnistuu ja 1. Hannulla on voimia vetää sitten vaikka kaikki esitykset läpi.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: