Ruma

Käytiin eilen katsomatta Teatteri Takomossa Marius von Mayenburgin Ruma-näytelmää. Aivan mahtava.

”Lette on katastrofaalisen ällöttävän ruma. Hän on keksinyt uuden tuotteen, mutta pomon mielestä hänen kasvonsa eivät kelpaa sen myymiseen. Vaimo katsoo häntä vain vasempaan silmään. Kirurgin on vaikea innostua hänestä edes haasteena. Lette päättää luopua kasvoistaan ja hankkia uudet. Ruma on musta farssi. Se käsittelee menestystä, identiteettiä ja ulkonäön merkitystä maailmassa, jossa jokaisella on oikeus olla kaunis.”

Ville Keskilä ja Jukka Puotila on kyllä niin hyviä näyttelijöitä. Lavalla oli koko ajan neljä henkilöä, paljon mandariineja, porakoneita ja joulupalloja. Rooleja oli kuitenkin kahdeksan ja roolien vaihdot, leikkaukset, oli suunniteltu todella hyvin. Näyttelijät ei nimittäin poistuneet kertaakaan lavalta vaan roolivaihdot tapahtui äänen ja roolin luonteen avulla.

Ruma oli niinsanotusti tyylikäs näytelmä. Moderni, näyttelijät suorastaan tuli katsojien iholle. Takomohan on aika pieni teatteri, joten siinä katsoja pääsee todella lähelle näyttelijää. Suosittelen, varsinkin, jos ei aina halua katsoa perinteistä teatteria.

Ruma Kansallisteatterin sivuilla

Arvostelu Skenet.fissä

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: