Olipas hauska kokemus!

Töissä on mennyt ihan huippu hyvin, joten pitäähän sitä vähän huonommin jokin toinen asia mennä :)

Tänään oli konsan pääsykokeet. Pelkkää huumoria! En tule pääsemään sisään :)

klo 9.00 teoriakokeet: nimeä sävelet ja intervallit, muodosta asteikot. Ihan iisiä. Sitten kolme sivua jotain ihme muoto-ja sointuanalyysiä. Kolme sivua pelkkiä nuotteja nuottiviivastolla. Mitä näille pitää tehdä? No, enpä sitten tehnyt mitään muuta kuin laitoin pari I, IV ja V -astetta sinne tänne. Rupes ihan naurattamaan osaamattomuus.

klo 10.30 kadenssien kuuntelu ja melodiadiktaatti: voiko kadensseja muka olla näin paljon? Osasin ekan ja viimeisen, muut 5-10 väliltä meni ihan arvaukseksi. Melodiadiktaattiin sain sentään jotain nuotteja.

klo 12.30 kenraalibasson soitto ja prima vista: prima vista oli ihan sairaan vaikea. Lallattelin sitten vähän jotain sinne päin. Kenraalibasson sointuja en todellakaan osannut ja sanoinkin, että en ole koskaan opiskellut kenraalibassoa. Painelin koskettimia miten sattuu. ”No, se kävi kyllä selväksi”, oli naisen kommentti. Aika törkeetä, eikä kovin kannustavaa :)

klo 13.00 kenraalibasson kirjoitus: mikä ihme tässä kenraalibassossa oikein on, että sitä pitää tunkea joka paikkaan. Enpä ole paljon laulun kanssa niitä tarvinnut. No, yritin vääntää jotain asteita jokaisen soinnun alle. Nauravat varmaan tarkastajat partaansa mun vastauksille.

klo 14.00 haastattelu: minkälaisia taitoja muusikkona tarvitset? Ai, että menin ihan lukkoon. Noo… totaa… tykkää siitä työstä… Mistä mä voin tietää, kun en ole vielä muusikko, daa!

klo 15.00 laulukoe: meni hyvin. Tai no niin hyvin, kun siinä tilanteessa voi mennä.

Vaikka kaikki tuntui menevän alusta asti päin prinkkalaa, tärkein asia eli laulu meni kuitenkin hyvin. Ja vaikka koko viikonloppu menikin opiskellessa (miksi ne ei muuten kysyneet niitä teoriajuttuja enempää, kun olin niihin panostanut ihan sikana?) niin mielestäni tämä päivä oli hyvää kokemusta. Jos nyt ei pääse sisään, niin ainakin tietää ensi vuonna mitä on odotettavissa. Enkä onneksi ollut ainoa, joka oli vähän hukassa. Pari muutakin hakijaa totesi, että eipä oo tullut tehtyä näitä teoria- ja säveltapailujuttuja 15 vuoteen. Tuntui vähän siltä, että suurin osa oli tullut pyrkimään sisään omalla pääinstrumentillaan, joita oli mm. kantele ja viulu laulun lisäksi.

Ja onneksi mä oon superhyvä omassa työssäni, niin ei sitten haittaa, vaikka harrastuksessani en olekaan paras :) Oikeestaan vähän ihmetyttää, että ei harmita tän enempää. Jos olisin 10 vuotta nuorempi, olisin varmaan ihan palasina. Sitä se ikä teettää :)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: