Millennium Technology Prize Award

”Millennium-teknologiapalkinto on joka toinen vuosi jaettava suomalainen kunnianosoitus ihmisten elämän laatua parantavan teknologian kehittäjille. Yli miljoonan euron arvoinen Millennium on maailman suurin teknologiapalkinto.”

Oltiin keskiviikkona vuoden 2008 Millennium-teknologiapalkinnon voittajan julkistus- ja palkintojuhlassa Finlandia-talossa. Itse palkintotilaisuus oli kyllä kaikkien sääntöjen mukainen presidenttipari- ja finalistikulkueineen. Niin, palkinnon ojensi itse presidenttimme Tarja. Huu, olin samassa tilaisuudessa Tarjan kanssa. Juontajalla oli juhlapuku viimeisen päälle ja musiikkiesitykset olivat täynnä suomalaisuutta. Sibeliusta ja erikoista kalevalahenkistä haitarinsoittoa.

Tämän vuoden voittaja on Robert Langer, joka on kehittänyt uusia biomateriaaleja lääkeaineiden annosteluun ja keinokudosten kasvattamiseen. Mitä se sitten tarkoittaakaan? Mutta tärkeä mies on kyseessä, koska yli 100 miljoonaa ihmistä saa vuosittain hoitoa Langerin kehittämillä menetelmillä.

Palkinnon luovuttamisen ja Finlandian jälkeen lämpiössä oli miellyttävä cocktail-tilaisuus, jossa tarjoiltiin kuohuvaa ja pieniä suupaloja. Pianisti soitti just sellaista cocktail-tilaisuuteen sopivaa musiikkia ja big band soitti jazzia. Millennium-seinän edessä otettiin kuvia kuin punaisella matolla. Voittaja presidentin kanssa, voittaja muiden finalistien kanssa ja sitä rataa.

Tilaisuudessa oli kasa erilaista päättäjää ja isoa herraa, mutta en ikävä kyllä tunnistanut sieltä kovinkaan montaa kasvoa. Ei ehkä ole ihan omaa alaa tämä teknologiajuttu. Mutta kivaa oli.


Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: