Oopperaa suoraan New Yorkista

Mikähän ihme siinä on, että kaikkea pitää nykyään myydä ”paketeissa”? Finnkino alkaa vihdoin näyttää teattereissaan Metropolitanin oopperoita – suoran lähetyksenä New Yorkista. Mutta mutta. Liput tulevat ensin myyntiin kausikortteina ja vasta pari viikkoa sen jälkeen voi ostaa yksittäislippuja. Miksi ihmeessä? Mun mielestä tällä tavalla poissuljetaan taas tietty osa ihmisistä. Ei kaikilla välttämättä ole 200 euroa tosta vaan ja ehkä joku haluaisi käydä katsomassa vain yhden tai kaksi oopperaa.

Itseäni ainakin kiinnostaa kriitikoiden ylistämä Salome, mutta pahimmassa tapauksessa kausikorttilaiset vievät kaikki paikat, koska se on ensimmäinen suorana lähetettävä esitys ja siksi sillä on varmasti suurin mainosarvo. Kaiken lisäksi yritykset voivat ostaa vaikka koko näytöksen itselleen, joten sekin antaa mahdollisuuden sille, että tavalliset ihmiset eivät näe joitakin oopperoita.

On tietenkin ymmärrettävää (suorat lähetykset varmaankin maksavat Finnkinolle summia), että Finnkino odottaa suurta suosiota kausikorteille, jotka varmistavat tietyn rahasumman saamisen. Mutta silti…

No, on kuitenkin hienoa, että Finnkino lähti tähän mukaan, koska nyt on edes mahdollisuus nähdä oopperaa New Yorkista. Ja onhan tää hieno tapa tuoda klassista musiikkia kaikelle kansalle. Mielenkiintoista kuulla (jos niitä yksittäislippuja nyt sitten saa), miten äänentoisto toimii ja miltä ooppera näyttää leffateatterissa.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: