Poikkeuksellinen luovutus

Lauantaina oli makuunileffailta. Jos haluaa tulla vihaiseksi, kannattaa katsoa Rendition – poikkeuksellinen luovutus. Poliittinen terrorismiaiheinen trilleri. Poikkeuksellinen luovutus otettiin käyttöön 9/11-tapahtumien jälkeen ja se tarkoittaa sitä, että terrorismista epäilty ihminen, kuka vain, voidaan suoraan sanoen kaapata ja viedä ties mihin maahan kuulusteltavaksi, lue kidutettavaksi. Ihan järkky leffa. Nousi taas hetkeksi viha kaikkea maailman pahuutta vastaan.

Leffassa syytön, egyptiläisen tausta omaava amerikkalainen, kaapataan ja viedään ulkomaille kuulusteltavaksi. Eli kidutettavaksi. Aika hirveetä katsottavaa se kiduttaminen. Jotenkin tuntuu, että pitää vaan keksiä joku syyllinen ja sitten vaan valitaan joku siihen sopivan oloinen henkilö, josta kiduttamalla saadaan tunnustus, joka ei ole tosi vaan kivun alla tapahtuva ”jos sanon, mitä he haluavat, ehkä pääsen pois” -tunnustus.

Leffassa meni kaksi tarinaa päällekkäin ja tämä toinen taas keskittyi martyyriksi tekeytyviin itsemurhapommittajiin. Ei voi ymmärtää heidän uskontoaan, mutta silti… Ei juma sentään.

Omar Metwally tekee aika huikean näyttelijäsuorituksen kidutettuna fyysikkona. Muina näyttelijöinä on mm. Jake Gyllenhaal ja Reese Witherspoon.

Siis tosi taidokkaasti tehty elokuva, mutta aiheena vaan niin vihaa nostattava. Argh!

Eikä tässä kaikki. Maanantaina tuli sitten Syriana; korruptiosta, öljybisneksestä ja terrorismista kertova elokuva. Tässä elokuvassa kaiken pahan lisäksi hyvät miehet kuolee lopussa. Ei ei ei. Ens viikonloppuna vois katsoa jotain yltiökomediaa.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: