Valoa pimeyteen

Lucian päivä alkoi hämärissä tunnelmissa. Heräsin klo 7, laitoin vaatteet päälle, sutaisin vähän puuteria kasvoille ja lähdin ulos. Oli outoa kävellä hiljaisessa kaupungissa. Olin lupautunut laulamaan ja esittämään Luciaa yhdessä sairaalassa Lucian päivän kunniaksi. Aamulla ei tietenkään ollut mikään huippumeininki, mutta 7 osaston ja 10 ”Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa…” -laulun jälkeen oli hyvä fiilis. Kuuntelijoihin kuului mm. dementoituneita, alkoholisteja, hoivapotilaita ja muita sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita. Osa makasi sängyssä ja osa oli jo noussut aamupalalle. Yhdellä osastolla oli varta vasten herätetty koko osasto, jotta kaikki varmasti näkisivät ja kuulisivat Lucian laulun. Olihan se aika hienoa tunnelmaltaan kävellä laulaen osastojen käytäviä kynttiläkruunu päässä ja valkoinen kaapu päällä. Ja kun osa potilaista oli niin otettuja ja iloisia. Joulun hyvä työ, voisin melkeinpä sanoa.

Kotiin päästyä piti ottaa parin tunnin unet, koska iltapäivällä oli musayhdistyksen joulukonsertti, mikä meni muuten tosi hyvin. Omat laulut soivat kauniisti, tosin kun jälkeenpäin katsoin pikkuveljen ottamaa videoita, ei se näyttänyt yhtä hyvältä miltä kuulosti. Olin jotenkin tosi ilmeetön, vaikka mielestäni yritin ilmeillä vaikka kuinka paljon. Näköjään pitää eläytyä vielä enemmän, jotta se näkyisi yleisölle asti.

Kvartettimme soi upeasti ja meininki oli kuulemma hyvä. Sellaista pientä jammailua joululaulujen parissa, tonttulakit päässä. Hyvä fiilis jäi.

On myös aika helpottunut olo, koska tämän vuoden laulelut ovat ohi. No, huomenna on vielä laulutunti, mutta sen voi jo ottaa vähän rennommin.

Väsymyksestä sen verran, että vaikka nyt on jo parempi olo, väsymystä on vielä ilmassa. Tänään menin asiakkaan luo palaveriin ja suurin piirtein ensimmäinen asia, jonka asiakas totesi, oli, että ”näin ei saisi naiselle sanoa, mutta sä näytät tosi väsyneeltä”. Ehheheh. Niinpä, liikaa töitä. No, on se hyvä, että muutkin sen huomaavat, tosin ehkä asiakkaan suusta sitä ei kannattaisi kuulla.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: