Joulu tuli, joulu meni ja kohta alkaa uusi vuosi

Ihanaa, kun ei satu niskaan ja hartioihin. Siitä tietää, että on ollut lomalla.

Joulu meni aika hujauksessa. Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Muutaman joululahjankin sain, vaikka tarkoituksena oli viettää ”lahjatonta” joulua. Sain koristella toisenkin joulukuusen (kotona oli joulukuusi jo viikkoa ennen joulua) ja siitä tuli hieno. Yritin välttää ylisyömistä ja melkein se onnistuikin, piti vaan panostaa ihaniin alkukaloihin (savustettua, graavattua ja mätimuotoista perunoiden kera) niin ei jaksanut syödä liikaa laatikoita. Suklaata en kuitenkaan pystynyt vastustamaan ja aika monta konvehtia sitä on viimeisen viikon aikana suuhunsa laittanut. Koskahan naama alkaa reagoida niihin?

Jouluna kerkesi myös lukemaan ja se on ehkä se itsensä hemmottelu, jota tekee ihan liian harvoin. Oikein hyvään kirjaan uppoutuu niin syvästi, että sen haluaa aina lukea heti kokonaan. Pitäisi ehkä opetella lukemaan pätkissä, niin kestäisi sekin nautinto vähän pidempään. Toisaalta, tässä kiireisessä elämänmenossa nopea luku antaa mahdollisuuden lukea jotain edes joskus.

Tänä vuonna joulukortteja tuli kiitettävä määrä. Tein parisenkymmentä korttia ja about saman verran sain postiluukusta. Kiitos vaan kaikille lähettäneille. Joulukortteja on aina hankala saada asettumaan johonkin pöydälle, joten tänäkin vuonna kiinnitin kortit nitojalla punaiseen nauhaan ja laitoin nauhan roikkumaan seinälle. Tuo hyvin jouluista tunnelmaa ja kaikki kortit ovat tasapuolisesti näkyvillä.

Joulukuusi on alkanut varista, joten mietinkin, että koska joulu pitäisi kotona laittaa laatikkoon. Ehkä joulukuusta voi pitää vielä viikon, kynttelikköä ja muita koristeita ehkä pari päivää enemmän. Ensi viikolla pitäisi kuitenkin asetella kaikki kissan asiat pitkin asuntoa, jotta loman jälkeen kaikki on valmista pennun kotiintuloa varten.

Jouluna tuli tutustuttua Spotifyyn. Paras keksintö sitten iTunesin. Jos ei halua ostaa, mutta haluaa kuunnella musiikkia, Spotifysta kyllä löytyy. Esmes töissä se on tosi hyvä, koska voi kuunnella biisit kokonaisina eikä tarvitse ostaa niistä iTunesista. Toki voi myös ostaa, mutta beta-versiossa on vielä rajattu määrä ostomahdollisuuksia. Löytyy muuten ihan kaikkia musiikkilajeja, myös klassista. Ilmaiseen Beta-versioon tosin tarvitsee kutsun, mutta eipä tuo kuukausimaksukaan kovin iso ole. Sillä hinnalla saa iTunesista vain yhden albumin, mutta Spotifysta rajattoman määrän musiikkia.

www.spotify.com

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: