Hauskoja palveluita

Uusi työpaikka on avannut jo neljän päivän jälkeen ihan erilaiset maisemat eteen kuin edellinen työpaikka koskaan. Hämmentävää. Uudessa paikassa seurataan ihan työkseen, mitä maailmalla ja verkossa tapahtuu.

Joten ajattelin postata heti pari mielenkiintoista palvelua.

COLLEGE HUNKS HAULING JUNK®

”COLLEGE HUNKS HAULING JUNK® helps you FINALLY get rid of those unwanted items by providing friendly and collegiate teams to remove junk quickly from anywhere within your commercial or residential property. We proudly donate a portion of revenues from each job to local college scholarship programs.”

Alunperin vuonna 2005 COLLEGE HUNKS HAULING JUNK® oli lukiolaisryhmän tapa hankkia lisärahaa kesäloman aikaan, mutta nyt palvelu on levinnyt jo ympäri USAa. Palvelukonsepti on siis se, että rekrytyt lukiolaiset ja yliopistolaiset hakevat ihmisten kotoa erilaista ”jätettä” korvausta vastaan. Siis huonekaluja ja muuta kierrätykseen sopivaa, joista ihmiset haluavat päästä eroon. Hinnoittelu perustuu siihen, kuinka paljon tavarat vievät tilaa kuorma-autoista. Yli 60 % tavarasta kierrätetään ja osa saadusta tulosta annetaan stipendirahastoihin.

Todella mainio palvelu, koska mielummin maksan pienen summan, että esim. vanha sohva lähtee nurkista kuin että joutuisi itse vuokraamaan pakettiauton ja viemään sillä tavarat pois. Ja yleensä kaatopaikalle, vaikka monesti tavarat on ihan hyvässä kunnossa kierrätettäväksi.

Minibar

”Amsterdam’s Minibar gives patrons access to a personal minibar and lets them serve themselves. Designed by Dutch design firm Concrete, Minibar offers consumers a way to avoid long lines at the bar without having to spring for pricey bottle service.”

Asiakkaat voivat vuokrata Minibaarista oman kylmäkaapin ”minibaarin”, josta voivat jonottamatta juoda tilaamiaan juomia. Ei jonotusta. Myös pikkuruokaa voi tilata.
Tietyllä tapaa aika mainio ja nykyaikainen konsepti.

Baari näyttää ihan kivalta, mutta saitti ei kerro, onko tarjolla esim. dj tai muuta livemusiikkia. Kyllähän toisien ”minibaarien” vuokraajista varmaan seuraa on, mutta meneekö tällainen konsepti vähän liian itsepalveluksi. Hyvissä baareissa kuitenkin yleinen tunnelma ja asiakaspalvelu on se, jonka takia niihin mennään.

mine – my magazine, my way

Time-lehden konseptoima personoitava lehti. Käyttäjä valitsee annetusta valikoimasta viisi lehteä, joista Time koostaa yhden. Eli käyttäjä saa omien kiinnostuksen kohteiden mukaisen lehden. Ja ihan ilmaiseksi. Okei, palvelu on käytössä vain USAssa ja lehti tulee digitaalisena sähköpostiin. Mutta mielenkiintoinen konsepti varsinkin, kun jo kauan on puhuttu siitä, kuinka paperisten versioiden myynti tulee varmasti vähenemään.

Lisäksi törmäsin ihan yllättäen suomalaiseen Fiksuhuuto-palveluun. Oikeesti, ihmiset huutaa sentin korotuksilla tuotteita itselleen. Huudettu hinta nousee joka huudolla vain sentin. Huudon tekeminen maksaa keksimäärin 1,90 euroa. Ja ihmiset oikeesti huutaa tuotteita keskellä päivää. Ihan järjetöntä. Mutta täytyy myöntää, että itseäkin hetken kiinnosti ajatus huutaa 5000 euron sisustuslahjakorttia. Tällä hetkellä hinta on 218.16 euroa. Eli jo 21816 huutajaa. Ja sivusto on saanut rahaa jo 41450,40 euroa. Ihan hullua. Ja aika hyvä liikeidea.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: