Uudet kalliit harrastukset

Purjehduksesta on tullut nyt harrastus. Ennen tätä kevättä se oli vielä satunnaista tekemistä. Ja purjehdushan ei ole mikään halvin harrastus. Menee samaan kastiin laskettelun kanssa. Ensin pitää ostaa vene, sitten pitää ostaa purjehdusvaatteet ja kengät ja sitten venettä pitää huoltaa. (Ensin pitää ostaa sukset, sitten pitää ostaa lasketteluvaatteet ja monot ja sitten pitää käydä kaikissa paikoissa laskettelemassa).

Ei, en ole ostanut venettä, olen mukana Match Racessa.

”Haluaisitko purjehtia muttet omistaa omaa venettä? Haluatko kokea Match Race:iä jossa radalla tapahtuu jatkuvasti ja adrenaliini virtaa suonissasi? Vai haluatko vain kehittää itseäsi purjehtijana Suomen taitavimpien purjehtijoiden neuvomana?

Match Race on kahden miehistön välillä käytävä kamppailu tasaväkisillä veneillä. Venekuntaan kuuluu kolmesta kuuten miehistön jäsentä.”

Match Raceen pääsee mukaan maksamalla jäsenmaksun, joka on suolainen. Summalla saa varata J-80 -veneitä tiettyinä päivinä ja purjehtia niillä. Maksuun kuuluu muutaman kerran ohjattua purjehdusta. Lisäksi saa osallistua purjehduskilpailuihin. Eli kyseessä on ns. kilpaveneen vuokraus. Yhdeksi kaudeksi. Sama summa maksetaan ensi vuonna uudestaan.

Mutta on se hauskaa. Ensimmäisellä kerralla meno oli hurjaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. J-80 -veneet ovat kevyitä ja pelkistettyjä, ei mitään huvipursia. Sain hommakseni isopurjeen ja aluksi meni ihan hyvin, mutta kun ohjaaja astui remmiin ja otti vähän kovemmat otteet käyttöön, vene olikin jo kallellaan 90 asteen kulmassa, vettä tulee ryöppyämällä sisään ja minä yritän päästää isopurjeen köyttä irti muun miehistön huutaessa, että irrota se pirun köysi.

Ei edes kastuttu, dääm.


Viikonloppuna oltiinkin sitten toisella veneellä purjehduskilpailussa, joka starttasi lauantai-iltana ja maaliin päästiin sunnuntaiaamuna. Yöpurjehdus on aika upeeta. Meidän lähtö oli keskimmäisessä lähdössä ja illan pimetessä takana tulevat purjeveneet näytti tosi hienoilta spinnuineen (pallopurje). Pilkkopimeää kesti pari tuntia, mutta sen aikana olikin tosi mielenkiintoista yrittää löytää merestä kartalla olevia merimerkkejä ja poijuja.

Sää oli hyvä, mutta purjehdus on kyllä yllättävän kylmä laji. Vaikka päällä oli aluskerrasto, välihousut ja ne aika paljon maksaneet purjehdushousut, niin välillä oli kylmä. Jossain vaiheessa oli pakko laittaa laskettelutakki päälle, koska en ole vielä raaskinut ostaa purjehdustakkia. Laskettelutakki päällä toukokuussa, mahtista.

Ja sit se isojen laivojen keskellä purjehtiminen.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: