Kulttuuria ja ulkoilmaa

Kesälomaa on jäljellä viikko. Nyt jo hieman ahdistaa ajatus töistä. Pitäisi jostain löytää motivaatio.

Kesäloma on tänä vuonna mennyt jotenkin eri tavalla kuin yleensä. Ehkä siihen vaikuttaa se, että tänä vuonna ei olla käyty ulkomailla vaan ollaan vietetty kulttuuri-/ulkoilmalomaa kotimaassa. Tuntuu siis vähän siltä, että ei oikein ole päässyt kunnolla lomafiilikseen, työt on vähän koko ajan jossain takaraivossa pienenä pisteenä.

Ensimmäisen viikon purjehdusreissun jälkeen lähdettiin maanantaiaamuna klo 5.00 ajamaan kohti Savonlinnaan. Serkku on Oopperajuhlilla valonaisena ja saatiin häneltä liput maanantaiaamun Lucia di Lammermoorin kenraaliin. Ensimmäinen kerta koskaan, kun olin Savonlinnan Oopperajuhlilla. Oli hieno kokemus. Tosin kenraalissa oli hauskaa, kun kaikkia pikkujuttuja vielä tapahtui. Ohjaaja huitoi lavan edessä ja mustiin pukeutuneet lavasteiden siirtäjät siirteli pari kertaa lavasteita ihan vääriin kohtiin. Yhdessä kohtaa farkkuihin pukeutunut korvamikkiin puhuva nainen juoksee lavan poikki ja siirtää tuolin oikeaan kohtaan.

Laulajat olivat hyviä, tosin välillä mieslaulajien ääni tuntui häviävän orkesterin alle. Ehkä laulajat säästivät ääntään ensi-iltaan. Toisaalta taas Eglise Gutiérrez Luciana oli aivan mieletön. Ooppera ei ollut minulle kovinkaan tuttu, tiesin ainoastaan aarian Regnava nel silenzio. Mutta voi taivas, minkälainen oli Lucian hulluuskohtaus oopperan loppupuolella. Eglise lauloi sen aivan loistavasti. Käsittämättömän vaikealta kuulostava kohtaus oli Eglisen laulamana käsittämättömän helpon kuuloinen. Laulun ja huilun vuoropuhelu oli hämmästyttävän mykistävä. Upeat kuviot korkealta tuli niin luontevasti ja koko kohtaus kuulosti siltä kuin Eglisestä todellakin olisi tullut epätoivoinen ja hullu. Ja se eläytymisen määrä!

Lucian lavastus oli aika pelkistetty, odotin jotain vähän näyttävämpää. Mutta eipä sitä kai mitään erikoisia lavasteita tarvita, jos laulajat ovat niin hyviä kuin Eglise.

Savonlinnasta ajeltiin samana päivänä takaisin kotiin ja seuraavana päivänä jatkettiin kulttuurikesän viettoa ja käytiin katsomassa Piukat paikat Heinolan kesäteatterissa. Heinolan kesäteatteri on siitä hauska, että siellä pääsee kuulemaan ihan rehellistä suomalaisten tekemään musikaalia. Itse musikaalina Piukat paikat on hauska, vaikkakin loppu on ehkä hieman epäuskottava. Naispääosaa esittänyt Arja Koriseva oli loistava. Olin ihan yllättynyt, kuinka hyvin Koriseva veti musikaalibiisejä ja näytteli siinä ohessa. Hauska kokonaisuus, ei ihme, että esitys on ollut loppuunmyyty koko kesän.

Piukkojen paikkojen jälkeen loma onkin mennyt vauhdilla. On istuttu muutaman kerran terdellä (tosi vähän verrattuna esmes viime kesään), käyty Ikeassa, remontoitu, siivottu venettä, maisteltu viinejä (yök, että jotkut oli pahoja) ja purjehdittu.

Keskiviikkona vietiin isäni purjehtimaan hänen 60-vuotissynttäreiden kunniaksi. Ajeltiin Lauttasaaresta Harmajan majakan ja Suomenlinnan kautta Pihlajasaareen. Matkalla juotiin pullo samppanjaa ja syötiin mansikoita. Aurinko paistoi ja vene kulki. Pihlajasaaressa tutustuttiin luontoon ja käytiin saaren ravintolassa syömässä. Pihlajasaaren hiekkaranta on kuin olisi jossain ihan muualla kuin Suomessa. Valtavan hienot maisemat.

Eilen ja tänään ajeltiin kavereiden veneellä Porvoon ja Risukon kautta Helsinkiin. Purjehdusta siis kerrakseen. Naama on niin ruskea, että mietin koska tulee stoppi. Kai jossain vaiheessa pitää ruskettumisenkin loppua. On ihan hölmön näköistä, kun muu osa kropasta ei oo ruskettunut toppavaatteiden alla oikeastaan yhtään. Ihan kuin olisi ollut solariumissa vain pää rusketuskoneessa.

Perjantaina alkaa laulukurssi. On sitä kesälomalla vähän tullut laulettuakin, mutta ensi viikolla pitää kyllä ottaa aika spurtti, että on jotain, millä mennä kurssille. Vähän pönötystä, vähän jazzahtavaa, vähän musikaalia ja vähän suomalaista. Eiköhän noista vielä jotain saada aikaiseksi.

2 kommenttia

  1. oliks siel linnas niin kylmää kun kaikki sanoo? että hädintuskin plussan puolella?

  2. Nooh, meitäkin varoiteltiin, mutta kyllä se taitaa aika paljon riippua säästä. Ei siellä mikään kuuma ole, mutta ei sinne jäätynytkään. Mulla oli viltti mukana ja kyllä mä sen väliajan jälkeen kiedoin ympärilleni. Mutta kyllä siellä nyt ainakin +10 oli :)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: