Pakollinen avautuminen

Nyt on kyllä pakko avautua, oon saanut niin huonoa palvelua viime aikoina erinäisistä verkkokaupoista. Mikään mun kolmesta tilauksesta ei ole tullut perille ajallaan, ollenkaan tai sitten ilmoitetaan, että oho, eipäs tuotetta olekaan varastossa. Mit vit?

Raivostuttavaa.

TAPAUS 1:
Tilasin Yhdysvalloista kuvakirjan. Siis tein kyseisen firman ohjelmalla kirjan meidän hääkuvista tossa lokakuun puolessa välissä. Lupasivat 11-15 työpäivän päästä kirjan olevan kotona. No, kului 16 päivää, eikä kirjaa kuulunut. Kului 18 päivää ja otin yhteyttä kyseiseen firmaan kyselläkseni, missä kirja viipyy. Vastasivat, että ulkomaan tilauksissa voi joskus olla vähän hitautta (kuljetus valtameren yli ja silleen), odotetaan viikko ja jos sittenkään ei ole tullut, pitäisi ottaa uudestaan yhteyttä.

No, eipä tullut kirja ei. Tilauksesta oli tässä vaiheessa kulunut 5 viikkoa. 5 VIIKKOA! Ja koska tilasin kirjan halvimmalla tavalla, ei tilaukseen kuulunut seurantakoodia, jonka avulla kuljetusta voisi seurata.

Asiakaspalvelu sinänsä oli kyseisessä firmassa ihan hyvää, koska kun kirjaa ei kuulunut, he laittoivat kirjan uudelleen painoon (muutaman sähköpostin ja pdf-lapun täytön ja lähettämisen jälkeen). Ja nyt uusi kirja on ollut matkalla 14. päivästä lähtien seurantakoodin kera ja olen voinut seurata, että kirja mm. teki kummallisia saapunut-lähtenyt-saapunut-kulkuja Pariisissa. Jei. Seurannan mukaan paketti pitäisi olla perillä tänään klo 18. Mutta mihin ihmeeseen sen edellinen kirja on oikein joutunut. Ehkä joku lähetti katselee meidän kuvia jossakin maailman kolkassa tällä hetkellä. WTF?

Mitä tästä opimme? Älkää koskaan tilatko mitään ilman seurantakoodeja. Halvin vaihtoehto ei ole takuu laadusta.

TAPAUS 2:
Tilasin suomalaisesta verkkokaupasta tuotteita 30.11. Lupasivat tuotteille 3-5 päivän toimitusajan. 9.12. (7 arkipäivää tilauksesta) laitoin sähköpostia ja kyselin, mikä on tilauksen tila. Sain vastauksen, että (ohhoh) tilaus ei ollut vielä edes lähtenyt. Laittavat sen heti tulemaan. Mitä, mitä? No, ajattelin, että ok, laittavat tuotteet tulemaan. Meni 3 päivää, laitoin viestin uudestaan, jossa ilmoitin, että jos tuotteet eivät saavu, olisi ihan kiva saada rahat takaisin. Meni kaksi päivää, ei vastausta takaisin, mutta paketti saapui. 14 päivää tilauksesta!

Mitä tästä opimme? En enää koskaan tilaa kyseisestä firmasta yhtään mitään.

TAPAUS 3:
Tilasin suomalaisesta verkkokaupasta laskettelurepun, koska tarvitsen sellaisen tosi pienen ja kevyen repun, johon saa kameran ja ylimääräisen lämpimän paidan mukaan. Surffailin eri kauppoja ja löysin kivan. Kävin katsomassa kyseistä reppua Partioaitassa, mutta se oli siellä melkein 20 euron kalliimpi. Ja koska kyseinen verkkokauppa oli suomalainen ja siellä oli varastossa oikea väri, tumman harmaa, ajattelin, että tämähän on helppoa. Tässä vaiheessa olisi pitänyt tajuta, että verkkokaupoissa on nyt jotain häikkää. 2 tilausta jo päin peetä. Tilasin repun 16.12. Vastauksena tuli automaattinen tilauksen vastaanotto. Eilen 20.12. ei ollut kuulunut mitään oikeaa tilausvahvistusta, joten laitoin viestiä, että onko vahvistus tulossa vai oliko se jo edellinen viesti. Tänään klo 15.33 sain viestin, että harmaata reppua ei olekaan, kävisikö keltainen. Argh!! Tää ei ole todellista, oikeesti! No, juu, en halua keltaista, haluan harmaan, en kai olisi sitä muuten tilannut. Ja rahat sitten tilille kiitos! Vielä ei ole kuulunut vastausta rahoista, sitä odotellessa. Eli ilmeisesti tieni käy Partioaittaan ja pulitan repusta 20 euroa enemmän. V…tutus.

Mitä tästä opimme? Kannattaa ostaa kalliimpi kivijalasta, silloin tuotteen saa heti ja varmasti.

IHAN KÄSITTÄMÄTÖNTÄ! Minä, joka aina oon hehkuttanut, kuinka luotettavaa ja helppoa on ostaa verkkokaupoista, menetän ihan kohta luottamukseni asiakaspalveluun.

Kaikissa näissä tapauksissa maksu suoritettiin tilauksen yhteydessä, joten sinänsä on aika kuumottavaa, kun tuotteita ei näy.

Jotta kaikki ei olisi niin huonosti, olen saanut myös 2 ihan hyvää kokemusta. Tilasin sunnuntaina 13.12. Yhdysvalloista äidilleni iPhonen suojuksen (myincipio.com). 14.12. illalla paketti oli laitettu jo eteenpäin ja 16.12. klo 17.00 paketti saapui työpöydälläni (tilasin sen suoraan töihin). Vajaa 3 arkipäivää, haloo!!! Yhdysvalloista!!! Eikä kyseessä edes ollut nopein kuljetus.

Toinen onnistunut tapaus oli verkkokauppa.com, josta tilasin muistitikkuja toimituksella. Toimitusosoite oli kotini lähellä oleva R-kioski. Paketti tuli 2 päivässä.

Kiitos Incipiolle ja verkkokauppa.comille!

Huh, kylläpäs avautuminen helpotti.

1 kommentti

  1. yleensä helpottaa, kun päästelee vähän painehia :) avautumisvapaata joulunalusta!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: