Uusi vuosi, uusi blogialusta

Se on sitten vuosi 2010. Sen kunniaksi vaihdoin Bloggerin WordPressiin. Oon jo pitempään haikaillut mm. tagipilven perään, jota ei bloggerin ftp-yhteydellä toimivaan blogiin saanut. Siis mitenkään valmiina Bloggerista. WordPressissä on muutenkin kuulemma paljon enemmän erilaisia widgettejä ja vempaimia. Katsotaan nyt, mitä niistä päätyy tänne, jos mitään.

Ei ollut mikään huiman helppo tämä siirto. WordPressin asennuksen annoin suosiolla toisten tehtäväksi ja se meni noin kymmenessä minuutissa. Ja tekstien ja kommenttien siirto tapahtui nappia painamalla muutamassa minuutissa, mutta ulkoasun muokkaaminen omaksi olikin sitten toinen juttu. Valmiitahan olisi löytynyt satoja, mutta kun en jaksanut lähteä surffailemaan ja halusin kuitenkin pysyä suht samanlaisessa ulkoasussa kuin Bloggerin kanssa. Periaatteessa hyvin yksinkertaisen ulkoasun muokkaamiseen on mennyt nyt reilut 15 tuntia, joista noin 6 tunnin työ meni hukkaan, kun päätin sitten päivittää WordPressin softan enkä ollut tajunnut, että css-muutoksia ei pidä tehtä default templateen. No, minä tietysti olin tehnyt muutokset siihen defaulttiin ja päivityksen yhteydessä kaikki katosi. Bum vessaan! Että muuten meinasi tietsikka lentää seinään.

Joten heippa Blogger ja terve WordPress. Blogger on kyllä palvellut tosi hyvin, mutta toisinaan tulee aika, jolloin on hyvä tutkia vähän muita mahdollisuuksia.

Ja onneksi mulla on täällä kotona sellainen mies, joka taitaa nää tietotekniset asiat :) Vaikka osaankin nää html/css-asiat, niin ei olis blogi pystyssä, jos ei olis joku, joka osaa koodailla sitä vähän kovempaa koodia.

Edit: niin, eipä tosiaan wordpress siirtänyt mun kategorioita tageihin, joten nyt olen tässä viettänyt mukavaa Loppiaista taggaamalla kaikki kirjoitukset. Siistii!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: