Yrittäjät ja ne toiset.

Nyt mä yleistän ja kategorisoin rankasti. On kahdenlaisia ihmisiä. Työntekijöitä ja yrittäjiä.

Työntekijä on sellainen, joka tekee sen työn mitä hänelle annetaan, pyytää esimiestään motivoimaan ja valittaa, jos on liikaa töitä. Eikä ymmärrä, että vaikka omistajat kääriikiin rahat, niin ne omistajat kuitenkin tuo työntekijälle sen palkan tilille.

Yrittäjä ei tarkoita sitä, että olisi yrittäjä sanan varsinaisessa merkityksessä vaan yrittäjähenkistä työntekijää. Työntekijää, joka ei oleta, että esimiehen pitäisi tuoda työt eteen kultalautasella ja motivoida työntekijä tekemään parhaansa. No, kyllä motivointi tietysti kuuluu esimiehen työhön, mutta yrittäjä ymmärtää, että oma-aloitteisuus on kunniassa ja haluaa motivoida itseään, koska sitä kautta oppii ja saa iloa työstään. Yrittäjä ei valita, jos on liikaa työtä, koska joskus nyt vaan on liikaa työtä. Yrittäjä ei vittuunnu, kun omistaja käärii rahat taskuun, koska ilman omistajaa yrittäjällä ei olisi töitä, eikä siten rahaa, jolla rahoittaa oma elämä ja rentouttavat lomat. Yrittäjä on itsenäinen ihminen, joka ymmärtää, että on mahdotonta pitää lomia jatkuvasti ilman, että liiketoiminta ei siitä kärsisi.

Yrittäjä on sellainen, jota hatuttaa, jos itsellä ei ole motivaatiota tehdä töitä. Motivaation puute harmittaa, koska pitäisi olla motivoitunut töistä, jolla ansaitsee palkan. Mutta yrittäjä ei mene esimiehen puheille ja vaadi motivaattoria vaan yrittäjä etsii itse tavan, jolla saa motivaation takaisin.

Rankka yleistys, mikä ei tasan päde kaikkiin ihmisiin (ei pidä ottaa liian vakavasti tätä), mutta tässä on viime aikoina ollut ihan käsittämätöntä toimintaa, joka osoittaa, että syy, miksi en ymmärrä tiettyjen ihmisten toimintaa, on se, että olen yrittäjähenkinen ihminen. Olen saanut yrittäjägeenin isältäni ja olen siitä ylpeä! Ottaa päähän ihmiset, jotka olettaa, että töissä voi tehdä mitä vaan ja miten vaan. Jos ei kiinnosta, menköön muualle, mutta sen muualle menemisenkin voisi hoitaa kunniakkaasti, ei niin, että polttaa sillat takanaan. Oh, and I am so good employee.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: