Purjehduskausi käyntiin

Ihanaa, että on kesä. Pääsee merelle. Virallisesti purjehdukausi lähti käyntiin pari viikkoa sitten ensimmäisillä kisoilla. Sitä ennen oli venettä pesty, hiottu ja vahattu. Nyt kiiltää. Uusi hieno purje kruunaa kaiken. Ai niin, ja ihan sairaan kalliit uudet purjehdusvaatteet. Henri Lloydia tottakai, kun kerran makuun on päästy :) No joo, mutta purjehduksessa on paree olla kestävät, lämpivät ja kyykkyasentoa helpottavat vaatteet. Ja toi kyykkyasento näkyy niissä vaatteissa, ne on vähän hassunnäköset tosta takapuoli-reisi-osastolta. Sinne mahtuis neljät jalat :)

Eka purjehdus meni t-paidalla, koska oli kuuma. Haloo, toukokuussa, merellä, kuuma. Ei ihan se normi yhdistelmä. Ekan ja tokan kisan välissä kävin piipahtamassa purjehtijakurssilla, ja heti näkyi, kun noustiin pari sijaa toisissa kisoissa. Ei se tainnut kyllä mun ansiota olla, mutta kivaa, että sijoitus paranee.

Kurssilla purjehdittiin neljänä päivänä. Ajettiin moottorilla rannasta ulos ja tultiin moottorilla takas. Huh, pelottavaa. Purjevene ei käännyt ihan niin kuin moottorivene. Harjoiteltiin solmuja hulluna, nostettiin purjeita, reivattiin niitä, tehtiin vendaa ja jiippii ja pelastetiin fendareita merestä. Hauskaa ja nyt osaa vähän paremmin asioita. Tuuliasiat on vielä vähän hakusessa ja se ketä pitää väistää milloinkin. Sen vois kyllä opetella, se on aika kriittinen kai tuolla merellä. Ettei tuu kolareita.

Mutta ei oo purhehtiminen halpaa. Pojat aina puhuu purjehdusyksiköistä, kun jotain pitää ostaa. Se maksaa niin-ja-niin-monta-purjehdusyksikköä. Se yksi yksikkö taitaa olla 100 euroa? ”No, mutta tottakai uus purje pitää ostaa, päästään nopeempaa.” Viimeks hajos joku barduunan pidike(?). En edes viitsinyt kysyä, mitä se maksaa…

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: