Hyvää ruokaa

Aika moni tuntuu tällä hetkellä syövän vähähiilihydraattisesti. Myös minä. Tosin mun ruokavalio on ollut vähähiilihydraattinen jo yli vuoden eli mulle se on jo aika lailla vanha juttu. Aloittaessani vedin ruokavalion nollahiilihydraateille, mikä ei pitkällä tähtäimellä ollut hyvä juttu, koska olo alkoi olla tosi heikko ja näytin peilistä katsoen oikeesti ihan anorektikolta. Mutta tulipahan todistettua, että se toimii laihduttamisessa.

Nykyään ruokavalioon kuuluu myös hiilihydraatteja, mutta no-no-listalla on peruna, pasta, riisi ja viljat. Ei siis leipää, leivoksia ja keksejä. Tosin joskus syön hiivatonta ruisleipää.

Syön myös paljon vihreätä salaattia, tomaattia, avokadoja, kananmunia, raejuustoa, siitakesieniä, lihaa, kalaa, juustoa, pekonia, auringonkukansiemeniä, maitoa, rahkaa, maustamatonta luonnonjogurttia ja mustikoita. Syön hedelmiä, vaikka niissä onkin hiilihydraattia hedelmäsokerin muodossa. Syön silloin tällöin jäätelöä, vaikka siinä on sokeria. Eli en ole mikään tiukkapipoinen hiilihydraatin poistaja. Mutta ne just mulle pahat hiilihydraatit pyrin jättämään pois. Ja kyllä on muuten paljon parempi olo kaiken kaikkiaan. Eikä ruokailun jälkeen ole pöhöttynyt olo.

Jotenkin tämä ruokavalio on saanut aikaiseksi kasvisruokahimon, aina yllättäen. Toissa viikolla rupesi ihan himona tekemään mieli täytettyjä paprikoita, joita en ikinä ennen ollut tehnyt. No, oli muuten hyviä. Ja viikonloppuna törmäsin kukkakaalikeiton ohjeeseen. Ei se mikään nopea resepti ollut, mutta jopa mieheni, joka ei todellakaan syö raakaa kukkakaalia, nautti keitosta. Leipä tuossa vierellä on juustoleipänen, joka on tehty kananmunista, mantelijauheesta ja juustosta. Leipää ilman viljaa, mikä mahtavuus!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: