Kesälomaa odotellessa

Me olimme tänä vuonna ihan super ajoissa, mitä tulee kesälomamatkan varaamiseen. Tai no minä olin. Päätin, että en jaksa sitä jokavuotista jahkailua matkakohteesta ja sitä järjetöntä hotellien etsimistä booking.comista. Yleensä hotellin etsimiseen menee monta iltaa ja monta selaimen välilehteä, kun vertailee eri vaihtoehtoja. Tänä vuonna mietinnän alla oli mm. Itävallan viinialueet, Irlanti ja Amsterdam. Irlanti hienojen maisemien takia, Amsterdam yleisen menon ja meiningin + designin ja Itävalta tosiaan viinien takia. Itse en aluksi oikein innostunut Itävallasta, Wien on yleensä ollut sellainen välilaskukaupunki matkalla Alpeille, mutta yhden illan epätoivoisen hotellin etsimisen Dublinista ja Amsterdamista (mikä ei tuottanut toivottua tulosta) päätin sitten kuitenkin tutkailla Itävaltaa.

Ja siitä se sitten lähti. Onhan Wien hieno kaupunki ja kun yleensä viiden tunnin välilasku on tullut vietettyä Sacher-kahvilassa ja sen läheisyydessä, voisi ehkä olla hyvä vähän laajentaa kaupunkikuvaa. Joten lennämme Wieniin, jossa ehdoton vierailukohde on Schönbrunnin palatsi ja sen upea puutarha.

Wienistä matkaamme Bratislavaan, Slovakian pääkaupunkiin. Bratislava siksi, että sinne on vajaan tunnin matka Wienistä ja jostain syystä se kiinnostaa kaupunkina. Bratislavassa olemme kolme yötä, ja käymme varmastikin Bratislavan linnassa, ajelemme ehkä jokilaivalla ja tutustumme paikalliseen yöelämään.

Bratislavasta palaamme Itävaltaan ja ajelemme kaunista Danube-jokea seuraten Itävallan viinimekkaan Langenloisiin. Siellä yövymme kolme yötä arkkitehti Steven Hollin suunnittelemassa ja vuonna 2003 valmistuneessa jännän näköisessä Wine & Spa Resort Loisium-hotellissa.

Alueella on kylpylän lisäksi tietysti viinikellarit ja viinitarhat eli tiedossa on todellinen itävaltalaisen viinin ystävän matka. Ai, ai, ne kaikki Grüner Veltlinerit, Rieslingit ja ne, mitä ei Suomesta saa.

Ja sitten Wienin kautta takaisin kotiin.

Tiedossa siis varmasti aikamoisen hieno reissu. Ainakin itse odotan sitä innolla. Hotellit on tällä kertaa valittu vähän paremmasta päästä, koska päätin, että olen ansainnut 35-vuotissynttärin kunniaksi hieman luksusta.

Kuvat täältä:
warrenwilliams.co.nz/blog/?p=310
visit.bratislava.sk/en/
http://www.tuliphouse.sk/en/
http://www.archdaily.com/5524/loisium-hotel-steven-holl/
http://www.loisiumhotel.at/
http://www.falstaff.at/
http://www.langenlois.at/

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: