Ravintola: Muru

Tiistai

Muru Ravintolaa on kehuttu ja ylistetty. Joten odotukset olivat kovat.

Ikinä ei pitäisi mennä kovin odotuksin uuteen ravintolaan.

Ravintola on todella viihtyisä, ihanan moderni ja kodikkaan tyylikäs. Täyden kympin minulta saa katon rajassa oleva ”viinikellari”, jossa osa viineistä ovat tyylikkäästi vielä pahvilaatikoissa. Katon rajaan noustaan pitkillä tikkailla, joka jo sinänsä on ohjelmanumero, jos se sattuu kohdalle sattumaan.

Palvelu oli ylitsevuotavan ystävällistä.

Illastimme kahden ystävämme kanssa ja tilasimme kaikki neljän ruokalajin menyyn. Huomasin juuri, että kotisivuilla on kolmen ruokalajin menyy 44 € ja juustoilla 48 € eli ilmeisesti meidän meny oli juuri tuo juustoilla.

Ruoka oli hyvää, mutta ei loistavaa. Alkupalana ollut erilaisen kalojen yhdistelmä oli hieman outo ja maistui sekavalta. Pääruoka oli parasta neljästä, en enää tarkkaan muista mitä se oli, vasikkaa jossakin. (Tästä huomaa sen, että jos ruoka ei jää muistiin, se ei ole mitenkään ainutlaatuista.)

Kolmantena tulleet juustot olivat täydellinen pohjanoteeraus. Kaksi pientä palaa mustikkahillon kanssa. Pienuutta en paheksu vaan itse juustoa, joka ei ollut millään tavalla erikoista eikä maistuvaa.

Jälkiruoka oli jonkinlainen banaani-keksi-sekoitus.

Ruokien jälkeen meillä kaikilla oli hieman hämmentynyt olo. Ihan hyvää ja syötävää, mutta ei muistiin jäävä toisin kuin esimerkiksi Sergio’s -ravintolan jälkiruoka, jonka maun pystyn vieläkin kuvittelemaan suussani.

Mutta jos ruoka ei ollut ainutlaatuista, viinit sen sijaan ansaitsevat 10 tähteä ja papukaijamerkin. Talon samppanja oli loistavaa ja valkoviini Loimerista täydellistä. Loimerhan on toinen meidän kesälomamatkamme paikoista, joten tunsimme toki viinin, mutta aina se vaan on yhtä hyvää. Sain myös maistaa jotakin saksalaista valkoviiniä, kun en punaviiniä juo, mutta nimi ei harmillisesti nyt muistu mieleen.

Murun yksi ravintoloitsijoista on muuten tv-kanava Liviltä tulevan ”Niki viinitilojen keittiössä” -ohjelman Niki:)

Koska Murussa tarjoillaan menyy aina sen päivän raaka-aineista, voi olla, että meidän päiväämme sattui hieman huonompia raaka-aineita, joista ei saatu irti sitä, mitä Murulla varmasti olisi annettava. Siksi haluan käydä Murussa toisenkin kerran, ja kokeilla jotakin a la carte -listalta, joka on pysyvä.

Suosittelen Murua kuitenkin jo pelkästään palvelun, miljöön ja viinien takia. Hyvästä palvelusta kertoo muuten myös se, että tiistaiaamuna Murusta soitettiin ja varmistettiin pöytävarauksemme. Eipä ole sellaista aikaisemmin tullut koettua. Tämä on ilmeisesti Murun tapa ja erittäin miellyttävä sellainen.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: