Vaihtuva maalaus

Eiranrannassa on hauska taideteos. Hetken googlailtuani löysin taideteoksen nimen ja tekijän.

”Ulappa puhuu” on taitelija Jouko Kärkkäisen seitsemästä eri puulajia olevasta ja erikorkuisesta istuimesta muodostuva teos. Eiranrannassa oli kyllä vain viisi istuinta, joten joko teos on supistunut tai joku on vienyt niistä kaksi.

”Raffeista, moottorisahatuista tuoleista, jakkaroista ja pölleistä muodostuva istuinkokonaisuus on ohikulkijoiden käytettävissä. Ulkoilija tai turisti voi istahtaa hetkeksi puiselle jakkaralle, kääntää selkänsä kaupungin kiireelle ja antaa itselle aikaa. Katsoa ja kuunnella kuinka ulappa puhuu.”

Itselleni tuosta puukehyksestä tuli mieleen maalaus, joka vaihtuu jatkuvasti. Välillä siinä voi nähdä ohi kulkevan purjeveneen, välillä maalauksessa voi olla kova myrsky. Yöllä hyvällä tuurilla siinä saattaa nähdä kuunsillan.

Ulappa puhuu

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: