Bratislava

Viikon reissu Bratislavassa ja Langenloisissa on nyt ohi. Mahtava matka. Tuli otettua taas hurjasti kuvia, joten pakko tehdä muutama erillinen postaus, jotta saan kaikki upeat paikat esille.

Lensimme siis Wieniin, josta otimme lentokenttäbussin Bratislavaan. Hintaa tunnin kestävälle bussimatkalle tuli ruhtinaalliset 7,70 euroa. Olisipa Suomessakin noin edullista. Bussi oli moderni ja ilmastoitu, joten saapuessamme Bratislavan linja-autoasemalle koimme ehkä pienoisen kulttuurishokin, koska asema oli aika karun näköinen.

Otimme asemalta taksin hotelliin, mikä oli virhe, koska hintaa 7 minuutin matkalle kertyi 22 euroa. Järkyttävä kiskurihinta. Hotellin respa kertoi, että Bratislavassa kannattaa aina tilata taksi soittamalla, joten lähtiessämme Bratislavasta maksoimme samasta matkasta vain 9 euroa.

Hotellimme oli viihtyisä viiden tähden hotelli. Jokainen huone on sviitti, jossa on erillinen makuuhuone ja olohuone. Saimme heti huoneeseen tervetulokuohuvat.

Bratislavaa halkoo Tonava-joki, jonka virta oli todella voimakas.

Bratislavan vanhasta kaupungista tulee hieman mieleen Tallinna. Vanhoja kauniita taloja ja keskellä iso pääaukio.

Hassu Čumil, Pällistelijä-patsas

Valokuvaaja-patsas

Bratislavasta löytyy yllättävän paljon modernin ja nykytaiteen museoita, ja kävimmekin katsomassa mm. Milan Dobes museon näyttelyn. Viivoja, neliöitä ja palloja :)

Kukkulalla Vanhan kaupungin reunalla sijaitsee Bratislavan linna. Se on entisöity tämän vuoden puolella ja on saanut harmaan kivipintansa tilalle uuden hohtavan valkoisen pinnan. Linnalta on huikeat näkymät yli Bratislavan.

Satuimme sopivasti paikalle Viva Musica Festivaalin avajaispäivänä ja saimme nauttia ilmaisesta konsertista kaupungin pääaukiolla. Parhaat klassisen musiikin helmet soivat lämpimässä illassa meidän nauttiessa kahvilan terassilla kuohuvaa. Voisiko enää parempaa olla…

Kävimme myös kuuntelemassa drum’n’bassia ja liquidfunkia Nu Spirit -klubilla.

Ja viimeisenä päivänä piti tietysti käydä katsastamassa jääkiekkoareena, jossa Suomi voitti maailmanmestaruuden.

Kiva pieni kaupunki, jossa olisi saanut vierähtämään vielä muutaman päivän. Shoppailuun saisi kulumaan varmasti enemmänkin aikaa. Kävimme kahdessa isossa kauppakeskuksessa ja totesimme, että varsinkin kengät ovat käsittämättömän edullisia. Ja kenkäliikkeitä riitti. Ostimme kumpikin kolmet kengät, myös mieheni :)

Koska sunnuntai meni shoppaillessa, ajattelimme pitää maanantain museopäivänä, mutta ikävästi suurin osa museoista oli kiinni maanantaina, joten muutamia mielenkiintoisia paikkoja jäi näkemättä.

Ruoka ja alkoholi on edullista, ja ravintoloita ja kahviloita löytyy varsinkin vanhasta kaupungista melkein joka toisesta talosta. Koska hintataso on vielä edullinen Suomeen verrattuna, kannattaa Bratislavaan siis ehdottomasti suunnata vaikka lyhyelle viikonloppulomalle.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: