Devin Castle

Okei, täytyy myöntää, että minulla on jonkinlainen fiksaatio linnoihin. Ne ovat vain jostain syystä niin hienoja. Autoillessa Keski-Euroopassa suurin piirtein kiljahdan aina, kun jossakin kukkulalla pilkahtaa linna. Ja jos on mahdollisuus käydä raunoituneessa linnassa, se on vielä mahtavampaa.

Devin Castle (tai sen jäännökset) sijaitsee Morava- ja Tonava-jokien risteyskohdan rantakallioilla parikymmentä kilometriä Bratislavasta. Se on hyvin merkittävä arkeologinen kohde; on todisteita, että linnakkeessa on ollut asutusta jopa 5000 vuotta ennen ajanlaskun alkua, ja kaivauksia on yhä käynnissä linnan alueella. Napoleon ei ilmeisesti tykännyt linnasta, koska räjäytti sen vuonna 1809.

Oli erittäin kylmää ja sateista, kun kävimme linnassa, joten saimme nauttia hiljaisesta yksinäisyydestä vain muutaman muun turistin kanssa. Linnan näyttely ei ole auki maanantaisin, joten sekin ehkä vaikutti ihmisvähyyteen.

Muurien sisällä pystyi melkein aistimaan menneen ajan.

Mielenkiintoista historiaa

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: