Langenlois

Kesälomareissumme ”toisen osan” vietimme viihtyisässä 7000 asukkaan Langenloisissa, joka sijaitsee noin 75 kilometriä Wienistä luoteeseen. Langenlois on Itävallan viinimekka, erityisesti valkoviinien valmistuksessa, alueella ja sen ympäristössä on kymmeniä viintarhoja.

Saavuimme hotelliimme Wine and Spa Resort Loisiumiin kahdeksan maissa illalla vain kuullaksemme, että booking.comissa neljä kuukautta sitten tekemämme varaus ei ollut koskaan tullutkaan hotelliin. Booking.comista kyllä olimme saaneet varausvahvistuksen, jossa sanottiin, että hotelli on vahvistanut varauksen. Sinänsä erikoista, koska booking.com on kyllä ollut todella luotettava varaussivusto jo monia vuosia, koskaan ei ole ollut ongelmaa. Hotellin respa sanoi, että heillä on ollut viimeisen vuoden aikana muutamia samanlaisia tapauksia, juuri booking.comin kanssa. Kaiken lisäksi hotelli oli tuona iltana täynnä.

Respan nainen tarjosi meille lasilliset kuohuvaa hotellin baarissa ja sanoi selvittävänsä asiaa. Koko ajan tilanne tuntui olevan hallinnassa, mutta toki meitä vähän hirvitti, että joutuisimmeko nyt pettymään ja jäisimme ilman koko spa- ja viinikokemusta. Noin vartin päästä nainen palasi ja kertoi sekä hyviä että huonoja uutisia. He olivat järjestäneet meille ensimmäiseksi yöksi majoituksen vähän matkan päässä olevaan toiseen hotelliin ja he maksaisivat yön tuossa hotellissa. Saisimme viipyä Loisiumissa sinä iltana niin pitkään kuin haluaisimme, käydä vaikka syömässä hotellin ravintolassa (omaan laskuun tosin) ja kun olisimme valmiita, hotellin manager veisi meidät autolla hotellille. Aamulla meidät tultaisiin hakemaan aamupalalle ja seuraavat kaksi yötä viettäisimme sitten suunnitellusti Loisiumissa.

Näin teimme. Täytyy sanoa, että oli kyllä niin esimerkillistä asiakaspalvelua, missään kohtaa ei asiakasta syytetty ja ongelma ratkaistiin nopeasti. Toki joku olisi voinut saada raivarit, kun joutui selkeästi ei-niin-luksus-hotelliin yöksi, mutta toisaalta meidän ei tarvinnut siitä mitään maksaa. Aamulla saavuimme yhdeksän maissa kyydillä aamupalalle ja sen jälkeen menimme muutamaksi tunniksi saunaan ja kellumaan uima-altaalle odottelemaan huoneemme valmistumista.

Huoneessa meitä odotti hedelmälautanen ja hotellin Front Office & Reservation -henkilön allekirjoittama pahoittelu booking.comin kautta tehdyn varauksen epäonnistumisesta. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Missään vaiheessa ei käynyt ilmi, oliko ongelma loppujen lopuksi hotellin vai booking.comin varausjärjestelmässä, mutta luultavasti hotelli kyllä selvittää asian. Ei varmastikaan tule kovin edulliseksi jatkuvasti majoittaa vieraita ilmaiseksi toisissa hotelleissa.

Hotellista sen verran, että sen on suunnitellut newyorkilainen Steven Holl, joka on muuten suunnitellut myös Helsingin Kiasma-museon. Hotelli oli betoninen, selkeälinjainen, erikoinen. Kaunis. Hotellialuetta ympäröi ihanat vihreät viiniviljelmät ja Langenloisin keskustaan oli viiden minuutin kävelymatka.

Spa oli hieno, otin yhden hoidon, johon kuului mm. aromaattinen viinirypälekylpy, mutta parasta oli kyllä ulkouima-allas. Ihanan rentouttavaa lillua vedessä ja tuijotella viiniköynnöksiä. Ihmiset olivat selkeästi tulleet kylpemään, koska joka päivä ihmiset vain uivat altaassa ja istuivat hotellin puutarhassa kylpytakeissaan, monta tuntia. Me vietimme aurinkoisimman päivän kierrellen viinitarhoja.

Hotellin ravintolassa kävimme kahtena iltana, mutta viimeisenä iltana siirryimme syömään kylään. Hotellin ravintolan ruoka ei mielestämme vastannut hotellin muuten hyvää tasoa. Lisäksi se oli aika hintavaa, mikä nyt sinänsä ei ole yllätys, koska hotellien ravintolat yleensäkin ovat normaalia kalliimpia. Aamupala sen sijaan oli aivan loistava. Valikoima oli hulppea; oli suolaista, makeaa, kalaa, lihaa, kokin livenä valmistamia munakkaita, jogurtteja, myslejä, juustoja, leikkeleitä, erilaisia leipiä. Ja parasta; hotellin puutarhassa kasvatettuja yrttejä ja salaattia. Herkullista.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: