Se parviremppa

Isompi parvi, valkoiset lattiat ja keittiöön kivilattia. Siinäpä se lyhyesti. Miksi ostaa isompaa asuntoa, kun nykyistä voi suurentaa parven avulla ja muutenkin remontoinnilla muuttaa ilmettä? Meillä on jo parvi, mutta sinne mahtuu juuri ja juuri parisängyn patja. Ei muuta. Siksi sitä ei käytetä nukkumatilana. Mutta nyt on ajatuksena suurentaa parvea selkeästi isommaksi leveys- ja pituussuunnassa ja tehdä siitä uusi makuuhuone. Kontata siellä edelleen joutuu, mutta saammepahan niin sanotusti yhden huoneen lisää, kun makuuhuone siirtyy parvelle. Yli kolmemetrinen huonekorkeus auttaa siihen, että suurennettu parvi ei tee kodista ahtaan oloista.

Tämä toimii selkeänä inspiraation lähteenä.

Mies sanoi, että parvelle voisi tehdä bioetanolitakan. Tuollainen pieni ja matala sinne voisi sopiakin, mutta vähän epäilen, että se lämmittäisi tilaa vähän liikaakin. Meidän asunnon kellertävä mäntylautalattia saa myös uuden sävyn päällensä (vaikka toki onkin alkuperäinen 100-vuotias lautalattia), tuollainen alla olevassa kuvassa oleva on jo selkeästi parempi. Ehkä kuitenkin vielä valkoisempi.

Koska raput parvelle nousevat kapeasta eteisestä, rappujen tulisi olla hyvin kapeat, mutta kuitenkin tukevat. Joten päädyimme ”palkki”rappuihin, jos joku vain osaa sellaiset tehdä.

Niin ja totta, kun kerran remonttia tehdään, niin tehdäään sitten kunnolla. Olohuoneeseen tulee tällainen työpiste, tosin vähän lyhyempänä. Voisko jo aloittaa :)

Kuvat täältä, täältä ja täältä

2 kommenttia

  1. Tuota takkaa kannattaa ihan tosissaan tarkkaa harkita asuntoon jossa on parvi. Se on pirun hieno idea, mutta todella epäkäytännöllinen pieneen parviasuntoon! Olisin jo sen kuvan asuntoon toteuttanut.
    Asunnon kaikki lämpö nousee ensimmäisenä katonrajaan ja tuo takka lämmittää sen yli normaalin huonelämpötilan kahdessa minuutissa! Jos huomaatte että nyt on kuumaa niin sitten onkin ongelma saada lämpö ikkunasta ulos kun ikkunaraja on niin matalalla ja lämpö pysyttelee katonrajassa. Se sitten onkin ikävää kun takka on sinne laitettu eikä sitä voi koskaan pitää päällä.
    Biotakka on todella vahvasti nouseva trendi jonka meinaan toteuttaa tulevaan asuntoon kuukauden sisällä. Valitettavasti se ei vaan toimi parvellisissä asunnoissa.

    Parvi kannattaa ehdottomasti toteuttaa!

  2. Olisihan se tosiaan hieno jo pelkästään visuaalisesti, mutta näinhän se on, että lämmintä varmasti riittäisi. Ja toisaalta, miksi hankkia bioetanolitakka, kun meillä on jo tavallinen takka asunnossa. Kaksinkertainen kuumuus. Kai sitä on ajateltu tosiaan lähinnä tunnelman tuojana, mutta siihen varmaan kelpaisi vaikka jonkinlainen syvennys, johon voi laittaa kynttilöitä :)

    Mielenkiinnolla odotan seuraavan remonttikohteesi valmistumista ja sitä, miltä takka näyttää.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: