Viva la Diva

Suomessa pitäisi ehdottomasti järjestää enemmän klassisen musiikin ulkoilmakonsertteja. Olin torstaina Karita Mattilan konsertissa Turun linnanpuistossa ja ilta oli todella hieno kokemus. Puisto oli mielettömän tunnelmallinen paikka varsinkin illan hämärtyessä, kun jylhä linna valaistiin upeasti.

Karita Mattila konsertoi Suomessa harvoin, mutta nyt hän piti kolme konserttia kotikaupungissaan, vierainaan Matti Salminen ja Jorma Silvasti. Konsertit olivat osa Turku 2011 – Euroopan kulttuuripääkaupunki -ohjelmistoa. Illan aikana kuultiin tunnettuja ja kauniita ooppera-aarioita, operettia, tangoa ja jopa Queenin We will rock you. Aika monipuolista siis.

En ollut koskaan aikaisemmin kuullut Karitaa livenä, vaikka hän suuri idolini onkin. Ja kyllä hän upeasti vetää. Ääni on niin jumalaisen pyöreä ja tasainen, että huh huh. Tangoista en niin kovasti pitänyt, jotenkin Karitan ääni ei mielestäni niissä soinut niin hyvin, mutta upea kokonaisuus silti.

Torstai-iltana Turkuun oli jo tullut muutamia Tall Ships Races -tapahtuman purjeveneitä, mutta konsertti venyi sen verran myöhäiseksi, että kävin vain nopeasti nappaisemassa kuvan Suomen Joutsenesta. Olisi ollut kiva nähdä muitakin aluksia, mutta perjantaiaamuna piti lähteä takaisin Helsinkiin.

Ai niin, ja matkan saldona oli myös yksi rikkinäinen iPhone. Se vain kerta kaikkiaan tippui kädestä suoraan asfaltille ja hyvä tuurini iPhonen kanssa loppui siihen. No, onneksi kosketusnäyttö toimii, joten vain näytön lasi menee vaihtoon.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: