Ravintola: Atelje Finne (EH)

Torstai-ilta

Atelje Finne on hassu paikka, hyvässä mielessä. Olemme käyneet Finnessä varmasti noin 5-6 kertaa ja aina kokemus on ollut erinomainen. En tiedä, johtuuko siitä, että Finne on hieman syrjässä keskustan pelipaikoilta, mutta olemme melkein joka kerta pöydän saaneet, kun olemme sinne tuntia aikaisemmin soittaneet. Viikonloppuisin on varmaan eri asia, mutta ainakin arkipäivinä pöytiä löytyy.

Toinen asia, mikä Finnessä on aina ihmetyttänyt, on ruoan hinta. Aika harvoissa paikoissa saa kolmen ruokalajin illallisen 40 eurolla. Varsinkin, kun ruoka on oikeasti todella hyvää ja laadukasta. Varsinaisen ruokalistan lisäksi on yleensä tarjolla muutamia päivän erikoisia.

Torstaina söin alkuun kermaisen tattikeiton. Jumalaisen hyvää.

Pääruoaksi otin päivän kalan, joka oli torstaina kuha. Se oli ihan hyvää, mutta olen viime aikoina huomannut, että varsinkin siika ja kuha ovat monesti aika mauttomia ravintoloissa. Onko niin, että siihen ei uskalleta laittaa tarpeeksi suolaa? Mies otti pääruoaksi entrecoten, jota hän kehui niin vuolaasti, että minun oli pakko maistaa pieni pala. Ja täytyy sanoa, että enpä ole koskaan syönyt niin täydellistä entrecoteeta. En yleensä pidä entrecoteesta, koska siinä on paljon enemmän rasvaa kuin ulkofileessä, mutta Finnessä se oli maustettu todella herkullisesti eikä rasvapaloista ollut jälkeäkään. Iski hienoinen annoskateus.

Jälkiruokana oli erinomainen lakritsipaahtovanukas, joka ei petä koskaan.

Ravintolan yleinen fiilis on rento, mutta tunnelmallinen. Tarjoilu on ystävällistä, mutta ei liian tunkeilevaa. Finne on omasta mielestäni ehdottomasti yksi Helsingin parhaista ravintoloista.


EH on yhtä kuin Eat Helsinki -kirja, jonka kahdessatoista ravintolassa pitäisi vuoden aikana käydä.

2 kommenttia

  1. Moi!
    Teillä on näköjään sama idea kuin meilläkin Eat Helsinki -kirjan ravintoloista! Viime vuonna arvostelimme kaikki kirjan ravintolat, saa nähdä ehdimmekö tänä vuonna. Tsemppiä!

  2. Moikka!
    Kova yritys on käydä ravintolat läpi, mutta tuntuu, että vuosi loppuu kesken. Täytyypä lukaista teidän sivuilta, mitkä kannattaa valita, jos ei keretä kaikkea :)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: