Aerialisti

An aerialist is an acrobat who performs in the air, on a suspended apparatus such as a trapeze, rope, cloud swing, aerial cradle, aerial silk or aerial hoop. (Wikipedia)

Aloitin pari viikkoa sitten ilma-akrobatiakurssin. Turussa näkemäni Cirque Dracula jotenkin herätti minussa pitkään hiljaisesti kyteneen kiinnostuksen päästä roikkumaan liinoissa. Ja siellä minä nyt sitten olen, roikkumassa punaisissa liinoissa. Roikkumassa kuvaa kyllä todellakin tämän hetkistä osaamistasoa, siitä on vielä elegantti akrobatia aika kaukana. Ja herranpieksut, että on muuten rankkaa puuhaa. Vaatii käsilihaksilta todella paljon. Opettaja kiipeää liinoja pitkin kuin kävelisi suoraa tietä eteenpäin ja itselle jo yksi kiipeämisaskel ottaa koville. Ensimmäisen kerran jälkeen lihakset olivat niin kipeät, että pelkkä sängystä nousu otti koville. Jotenkin ei ollut tullut mieleen, että sängystä nousemiseen tarvitsee vatsalihaksia, jotka huusivat halleluujaa.

Mutta on se kivaa. Ja käsilihakset on varmaan vähän ajan päästä aikas timmissä kunnossa. Liinojen lisäksi jossain vaiheessa harjoitellaan myös köydellä ja renkailla, mutta liinat on ehdottomasti suosikkini. Haluan niin oppia kaikkia kivoja liikkeitä ja uskaltaa tehdä ne korkealla. Tuota kuvassa olevaa keskimmäistä liikettä on jo harjoiteltu, tosin liina ei mene alimman jalan ympäri eikä siitä pidetä kiinni vaan yritetään roikkumalla pysyä tuossa asennossa. Asento sinällään ei ole hankala, mutta siihen pääseminen onkin sitten toinen juttu.

Kuva

 

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: