Ravintola: Heinätori

Lauantai-iltapäivä

Kun viikko sitten kävimme Tampereella kuuntelemassa Apocalypticaa, piipahdimme ravintola Heinätorissa syömässä. Kun muutin Tampereelta kymmenen vuotta sitten, ei siellä ollut oikein mitään ”hienompia” ravintoloita. On tosi kiva nähdä, kuinka vanha kotikaupunkini on viime vuosina muuttunut vain parempaan suuntaan ja sieltäkin löytyy hyviä ravintoloita. Heinätorin pongasimme netistä yksinkertaisella hakusanalla ”ravintola Tampere”. Lista oli pitkä, mutta Heinätori kiinnitti heti huomioni.

Heinätori sijaitsee Pyynikintorin kupeessa, ja on sinänsä outoa, etten ole koskaan edes huomannut tuollaista sympaattista pikkurakennusta, vaikka vietinkin kolme lukiovuottani aivan siinä vieressä. Se on rakennettu v. 1914 ja toimi silloin heinäkaupan vaakahuoneena, jossa oli mahdollisuus todentaa heinäkuorman todellinen paino. Se on siis joskus ollut täynnä heinää.

Jos rakennus herätti ihastusta, sisätilat olivat vielä upeammat. Jotenkin todella lämmin ja idyllinen tunnelma. Omistajapariskunnan mies kävi kyselemässä, miten ihmiset viihtyvät ja vitsaili, että keittiössä voi vähän kestää, kun hän joutui kuorimaan perunoita.

Pöydässä oli tuoreita puolukanvarpuja. Maistoin yhtä puolukkaa varmistaakseni aitouden :)

Ruoka oli hyvää ja se oli kauniisti aseteltu. Söin mehevää metsäsienikeittoa, rapeaksi paistettua kampelaa ja todella herkullista suklaakakkua. Kakun tosin olisin voinut jättää väliin, koska olin sen jälkeen aivan liian täynnä :)

Ravintolan takana on myös terassi, jonka rakennuksen seinän korkuinen lyhtykokoelma oli kunnioitettavan upea.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: