Aikakauslehtiähky

Koko viikko aikauslehtien katselua ja analysointia ottaa yllättävän koville. Luennoitsijamme, johtava kansainvälinen aikakauslehtitutkija Sammye Johnson Trinityn yliopistosta Teksasista, kertoi meille mm. amerikkalaisten aikakauslehtien historiasta ja kehityksestä sekä siitä, miten aikakauslehdet vaikuttavat yleiseen mielipiteeseen, sosiaalisiin arvoihin ja kulttuuritrendeihin. Hän oli ottanut mukaansa varmasti 50 eri lehteä, joita hän kävi läpi. Ja joiden konsepteja, kansia ja visuaalisuutta me analysoimme. Aikamoinen pläjäys saada eteensä yhtäkkiä tuollainen määrä lehtiä. Täytyy kyllä todeta, että suomalaisten aikakauslehtien taso on kova, ainakin visuaalisuudessa ja paperin laadussa. Oli aikamoisia lehtiä nimittäin osa.

Viikon keskivaiheilla meidän piti tuoda tunnille oma mielilehtensä sekä sellainen lehti, josta ei pidä. Viikon loppupuolen tehtävänä oli luoda uusi lehti, jokin vielä toteuttamaton konsepti, ja taittaa se visuaalisesti. Se oli kivaa, mutta aikaa vievää.

Nyt on vähän väsähtänyt olo, mutta siihen auttaa viikonloppuloma Tallinnassa. Voi vaan nukkua ja syödä :)

Erityisen hauska on mielestäni tuo "Pitsa ja keksit samassa paketissa" -mainos. Oikeesti?

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: