Lasagnea, patonkia ja juustoa

Laskettelureissujen ruoka poikkeaa yleensä hyvin paljon normaalisti syödystä ruoasta, vähähiilihydraattinen ruokavalio jää kyllä pakosti sivuun loman ajaksi. Se alkaa yleensä lentokentältä, jossa tulee syötyä joku sämpylä. Lentokoneessa tarjoiltiin tällä kertaa Cannolo, jonkinlainen täytetty rulla. Jos on välilasku, käydään vähän lentokenttäravintolassa syömässä, jotta saadaan aika kulumaan.

Kun ollaan Ranskassa, pitää tietysti syödä patonkia, juustofondueta (ja yleensäkin paljon juustoa) ja raclettea. Rinneravintoloissa tarjolla oli pastaa, lasagnea, ranskalaisia perunoita ja erilaisia lihoja. Onneksi tarjolla on myös lisukesalaattia lisämaksulla. Joissakin paikoissa oli toki tarjolla ihan ruokaisaakin salaattia, mutta ei kaikkialla. Niin, ja kuuma kaakao ja herkulliset leivonnaiset toki kuuluvat asiaan :)

Meillä on yleensä vuokrattuna sellainen mökki, jossa on keittiö, joten suurimmaksi osaksi ruokailu tapahtuu mökissä. Parina iltana kävimme ravintolassa syömässä, viimeisenä iltana vähän paremmin uudistetun Hotel Le Savoy Meribelin ravintolassa. Listalla oli mm. ostereita ja näytöstyylisesti pöydässä perattava kala.

Viimeisenä päivänä piti käydä maistamassa suklaalla ja kookoksella täytettyjä lettuja. Ja sitten matka jatkuikin kohti lentokenttäruokaa. Geneven lentokentän ravintolatarjonta oli surkea, ja söin kalleimpia kylmäsavulohen palasia ikinä. Siitä alkoi kotimatkamme alamäki. Lentomme Frankfurtiin peruttiin ja jouduimme jäämään yöksi Lufthansa tarjoamaan hotelliin. Hieno hotelli, ei siinä mitään, ruoankin saimme ilmaiseksi. Mutta kun seuraavan aamun lentomme oli tunnin myöhässä ja myöhästyimme jatkolennolta, alkoi lentokentällä istuminen vähän ottaa päähän. Lopulta olimme perillä vasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, vaikka alun perin kotona piti olla 24 tuntia aikaisemmin. Kyllä muuten maistui kylmä maito hyvältä.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: