Perinteinen lasketteluloma

Se suuntautui tänä vuonna Ranskaan, 3 laakson alueen suurimpaan kylään Meribeliin. Tämä oli ensimmäinen kerta Ranskassa, viime vuonnahan saimme kokea Sveitsin Verbierin kalleuden, ja Italian Dolomiitteja ei ole vielä mikään voittanut.

Meribel oli oikein kiva paikka, rinteitä ja upeita maisemia riitti. Säät olivat aika vaihtelevat, pari ensimmäistä päivää laskimme lumisateessa ja pari seuraavaa täydellisessä auringonpaisteessa. Kahdeksaan laskettelupäivään mahtui siis kaikenlaista säätä.

Asuimme aivan yhden hiihtohissin vieressä ja siitä pääsi kätevästi muihinkin 3 laakson kyliin. Selkeästi parhaimmat after skiit löytyvät Euroopan korkeimmalla sijaitsevasta hiihtokylästä, Val Thorensista, jonka hurjaan menoon tutustuimme tuolihissistä käsin, samaan tapaan kuin tässä videossa. Järkyttävän ruman 60-luvulla rakennetun Les Menuiresin rinteet olivat ihanan leveitä ja hyvässä kunnossa. Myös Courchevelistä löytyi pitkiä sinisiä ja punaisia rinteitä, mutta myös ilmeisesti parhaat mustat mäet. Courchevel on erityisesti hieman rikkaampien ihmisten suosiossa, alueelta löytyy laadukkaista hotelleja ja useita Michelin-tähden saaneita ravintoloita. Jos sattuu olemaan vaikkapa sellaiset 70 000 euroa ylimääräistä, tästä lähtisi oikein mukava pikku mökki viikoksi.

Itse Meribel on tosiaan suurin 3 laakson kylistä, mutta ei se kovin isolta silti tuntunut. Yksi pääkatu, jonka ympärillä oli urheilukauppoja, pieniä puoteja ja joitakin baareja ja ravintoloita. Mutta Meribel oli kuitenkin kivannäköinen alppimainen kylä, verrattuna esimerkiksi Les Menuiresiin, jonka outo kultainen toteemipaalu (kellotorni) sai aikaan hieman hymyilyä. Meribelin ja Meribel-Mottaresin alueella on paljon mäkiä, mutta jotenkin sitä tuli aina lähdettyä kohti muita kyliä ja niiden rinteitä. Meribelin rinteet tulivat kuitenkin hyvin tutuiksi, kun se oli kuitenkin alue, josta pääsi kotiin. Yksi parhaista rinteistä olikin pitkä sininen kotiinlaskurinne.

Hyvä reissu, reidet kiittävät ja kumartavat. Ensi vuonna luultavasti sitten hieman pitempi reissu, kohde tuntematon.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: