NY osa 3: 9/11 Memorial

9/11 Memorial on edesmenneen World Trade Centerin paikalla oleva muistomerkki, joka on rakennettu kunnioittamaan terrori-iskussa kuolleita. Muistomerkki koostuu kahdesta valtavasta vesiputousaltaasta, jotka on rakennettu lyhistyneiden kaksoistornien paikalle. Iskussa kuolleiden nimet on kaiverrettu altaita kiertäville reunoille. Alueelle on istutettu yli 400 puuta ja siellä sijaitsee myös terrori-iskusta ainoana selvinnyt vuonna 1970 istutettu puu (Survivor Tree). Puu kärsi pahoin iskussa, mutta se hoidettiin kuntoon ja tuotiin takaisin alueelle joulukuussa 2010.

Muistomerkki ei ole vielä täysin valmis, esimerkiksi museo ei ollut vielä auki. Alueen ympärille myös rakennetaan kovaa vauhtia uusia torneja, joten muistomerkki ei tällä hetkellä ole kovin rauhallinen paikka. Mutta kyllä se silti pienen ihmisen hiljaiseksi laittaa.

Sisäänpääsy on ilmainen, mutta sinne pitää olla ns. vierailijapassi, jonka saa parhaiten varattua netistä.

Ihmiset kuvauttivat itseään Survivor Treen edessä

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: