NY osa 12: High Line

Vuonna 1930 rakennettin ilmajunarata 30 jalan korkeuteen, jotta vaaralliset tavarajunat saatiin pois muun liikenteen seasta. 1980 viimeinen juna kulki kiskoilla ja alue alkoi ränsistyä. Vuonna 1999 perustettiin voittoa tavoittelematon Friends of the High Line -järjestö, joka halusi tehdä heitteille jätetystä historiallisesta radasta julkisen puiston ja estää sen purkamisen.

Vuonna 2003 järjestö järjesti ideakilpailun, jossa annettiin kaikille newyorkilaisille mahdollisuus esittää ajatuksia High Linen tulevaisuudesta. Kilpailu oli menestys – ehdotuksia lähetettiin yhteensä 720 kpl, 36 maasta.

Vielä kunnostamatonta osuutta 30. kadun yläpuolella

High Linen ensimmäinen kunnostettu osuus läntiseltä 12. kadulta 20. kadulle aukesi kesällä 2009. Kaksi vuotta myöhemmin avattiin toinen osuus läntiselle 30. kadulle. Viimeisen 34. kadulle asti kulkevan osuuden suunnittelu on työn alla.

Puistossa on paitsi 210 erilaista kasvi- ja puulajia, myös taidetta, lepotuoleja ja pieniä ruokapaikkoja. Siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia niin lapsille kuin aikuisille.

Linnunpönttöjä

Jäämehumyyjät

Taidetta

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: