Talvipuutarha

Monta kertaa on tullut ajettua Talvipuutarhan ohitse ja mietittyä, että tuolla pitäisi käydä. Eipä ole tullut mentyä. Mutta nyt, kun on aikaa, ajattelin, että onhan tuokin helsinkiläinen nähtävyys käytävä katsomassa.

Talvipuutarhan on suunnitellut arkkitehti Karl Gustaf Nyström. Rakennuttaja Jakob Julius af Lindfors lahjoitti rakennuksen Suomen puutarhayhdistykselle, joka piti alueella puutarhakoulua. Yleisölle Talvipuutarha avattiin vuonna 1893.

1907 kaupunki osti talvipuutarhan ja puutarhayhdistyksen muut rakennukset, ja näin syntyi kaupunginpuutarha. Lahjoittajan tahto oli, että kaupunkilaiset saavat tutustua Talvipuutarhaan maksutta, joten pääsymaksua ei peritä tänäkään päivänä.

Talvipuutarha oli täynnä kauniita kasveja, ja varsinkin kaktuksia katsellessa pystyi vain ihmettelemään, miten erikoisia asioita luonto on saanut aikaiseksi.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: