TENS-laite

Haluan synnyttää ilman lääkkeellistä kivunlievitystä.

”Kaikilla naisilla on luontainen kyky synnyttää. Naiskehossa on huolellinen järjestelmä, jonka ansiosta keho synnyttää lapsen vaikka äiti olisi tajuton. Voimakas hormonitoiminta ohjaa synnytyksen kulkua, joka saattaa myös häiriintyä hyvin pienienkin asioiden vaikutuksesta. Kun synnytyksessä ei käytetä voimakkaita lääkkeitä, on riittävää, että äidin ja vauvan tilaa tarkkaillaan jaksottain.

Lääkkeillä hoidetussa synnytyksessä kehon oma hormonitoiminta lamaantuu lääkkeiden ja toimenpiteiden johdosta ja sen jälkeen synnytyksen etenemisestä vastaa hoitohenkilökunta lääkkeiden ja toimepiteiden avulla. Yksi toimenpide johtaa usein toiseen ja saattaa syntyä toimenpiteiden kavalkaadi.” (Bebesinfo.fi)

Koskaan ei toki voi tietää, miten oma synnytys menee ja voihan käydä niinkin, että kipu on niin sietämätön, ettei pysty olemaan ilman lääkkeitä. Haluan kuitenkin ensisijaisesti pärjätä ilman epiduraalia ja siksi vuokrasin TENS-laitteen, jota ystäväni suositteli. Hänelle TENS oli riittänyt helpottamaan supistuskipuja eikä hän tarvinnut lääkkeitä.

”TENS –laite on pieni paristokäyttöinen laite, joka lähettää kehoosi sähköimpulsseja selkään laitettujen elektrodilappujen kautta. Nämä impulssit vaikuttavat positiivisesti niihin hermoihin, jotka ovat tekemisissä aivoihin vietävien kipuviestien kanssa. Impulssit auttavat myös lisäämään kehon omia kipua lievittäviä kemikaaleja, endorfiineja. Sähköimpulssit tuntuvat selässä pienenä kihelmöintinä, ja niiden voimakkuus on täysin synnyttäjän säädettävissä.” (www.aktiivinensynnytys.fi)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: