Ihan ufo

Espoon WeeGeen takapihalla on ufo. Tai no siltä se näyttää. Futuro on arkkitehti Matti Suurosen vuonna 1968 suunnittelema ellipsin muotoinen muovitalo. WeeGeen pihalla oleva Futuro on ensimmäinen valmistettu Futuro-talo, joka on nyt konservoitu kuntoon ja tuotu näytille yleisölle. Futuro oli alunperin tarkoitettu lämmitettäväksi hiihtomajaksi, mutta koska se oli massamarkkinoille liian erikoinen ja kallis, tuli siitä lopulta kansainvälisesti tunnettu taideobjekti. Tänä päivänä Futuro-taloja on eri puolilla maailmaa tiedossa noin 45 kappaletta.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: