Alppiruusupuisto

Helsingin Alppiruusupuisto on osa ainutlaatuista puuvartisten koristekasvien kasvinjalostustyötä. Alueelle istutettiin vuonna 1975 yhteensä 3000 alppiruusuristeymää tutkimustarkoituksiin. Jalostusohjelman tavoitteena oli luoda Suomen ilmastoon sopeutunut, kasvutavaltaan ja kukkien väriltään monipuolinen lajikkeisto.

Alppiruusujen ja atsaleojen kukinta on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella, joten olimme vähän liian myöhään liikkeellä kokeaksemme parhaimman väriloiston. Mutta kyllä sieltä vielä muutamia väriläiskiä löytyi. Ja monta suloista oravaa.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: