Kahvilamutsi

Oi mutsi mutsi on listannut yhteen erilaiset äitiblogien genret, jotka kuvasivat yllättävän hyvin minunkin seuraamiani blogeja. Itseäni en sanoisi äitibloggaajaksi, mutta jos sellainen olisin, olisin varmaankin seuraavanlainen:

Kahvilamutsille lapsi on osa elämää ja elämä ei ole hiekkalaatikon laidalla vaan keskustan kuppiloissa vihreää teetä juomassa ja hömppäromaaneja lukemassa. Kahvilamutsi kuvaa jokaisen syömänsä kakun ja esittelee ne blogissaan mainiten samalla kahvilan miinukset ja plussat. Kahvilamutsi jaksaa myös ihmetellä, miten osa ihmisistä näyttää paheksuvaa naamaa, kun äiti käy lapsen kanssa lounaalla tai vanhemmat ottavat lapsen mukaan ravintolaan kello kuusi illalla.

Puuteri naamassa -mutsi pukeutuu kotona mahdollisimman mukaviin ja pehmeisiin vaatteisiin sekä villasukkiin, mutta ei lähde kotoa ilman ripsiväriä ja huulipunaa.

Kollaasimutsi viettää tuntikausia netissä etsimässä ihania vauvanvaatteita ja tekee niistä ”haaveilen näistä” -kuvakollaaseja. Kollaasimutsi ei kuitenkaan kuvaa näitä vaatteita lapsensa päällä, joten kukaan ei voi tietää, hankkiko mutsi lapselleen kyseiset vaatteet.

Valokuvamutsin blogissa tärkeänä osana ovat isot, visuaaliset valokuvat, joita on joskus ärsyttävän ylitsepursuavissa määrin. Kuvissa esiintyy ruoka, maisema tai joku muuten vaan mutsin mielestä kiva yksityiskohta.

Suttunaamamutsi ei kuitenkaan näytä isoissa valokuvissaan lapsensa kasvoja, koska haluaa antaa lapselle mahdollisuuden vaikuttaa siihen, mistä medioista hänen kuvansa kymmenen vuoden päästä löytyy. Suttunaamamutsi on ehkä vähän epäreilu, koska haluaa kertoa elämästään, mutta ei kuitenkaan näytä naamaansa lukijoille.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: