Printattavat kalenterit

Enpä muista, koska olisin viimeksi käyttänyt paperista kalenteria. Puhelimen kalenteri on sen verran kätevä, aina mukana tilaa viemättä, etten ole paperikalenteria kaivannut. Meillä töissä saisi vielä joka vuosi oman vuosikalenterin, mutta en varmaan osaisi enää sellaisen kanssa kulkea.

Paperiset seinäkalenterit ovat tällä hetkellä jostain syystä in. Ehkä se johtuu siitä, että ne eivät ole enää tavallisia ruudukkokalentereita vaan niitä voisi jopa kutsua taiteeksi. Tästä inspiroituna minäkin tein jouluna sukulaistytöille seinäkalenterit. Esikuvana käytin tätä. Olisin voinut ostaa kalenterin valmiina, mutta näissä ulkomailla suunnitelluissa on ongelmana se, että viikko alkaa sunnuntaista. Niinpä aukaisin Illustratorin ja tein oman version. Suomenkieliset kuukaudet ja maanantaista alkava viikko. Lisäksi muutin joidenkin kuukausien graafista kuviota. Idea on siis kopioitu, mutta toteutus on ihan oma. Kyllä siihen muuten muutaman tunnin sai kulumaan, pikkutarkkuus kun on paheeni.

Printattavat kalenterit ovat helppoja ja edullisia toteuttaa (siis printtaajalle, tokihan suunnittelussa menee oma aikansa), ja onneksi on olemassa taitavia ihmisiä, jotka ovat valmiita jakamaan suunnitelmiaan ilmaiseksi. Kivat visuaaliset kalenterit ovat nimittäin kuin minitauluja, vähän samaan tapaan kuin sisustusblogeissa pyörivät tekstitaulut.

Yksi tällainen ilmaiseksi printattava viikko-alkaa-sunnuntaista -versio löytyy eat drink chic -blogista. Suomalainen versio, englanninkielisillä kuukaudennimillä tosin, löytyy Musla-blogista. Sen minäkin printtasin ja laitoin seinälle.

1 kommentti

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: