Täydellinen teehetki

Mistäköhän johtuu, että teekaupasta ostettu tee maistuu paremmalta kuin tavallisesta ruokakaupasta ostettu? Onko kyse siitä, että ruokakaupan teet eivät ole niin hyvälaatuisia vai onko kaikki vain korvien välistä fiilistä? Kumpaankin, sanoisin. Onhan hyvä irtotee kuitenkin eri asia kuin pussitee.

Ostan nykyään teen Kluuvin Chaya teekaupasta. Se on jotenkin sopivasti matkan varrella (matkalla päivän kahvilaan), ja olen saanut sieltä aina hyvää teetä. Ja vieressä on Fratello Torrefazzione, jossa voi nauttia hyvän lounaan ja kupin valkoista teetä.

Keitän teen teepannussa ja juon sen Marimekon Räsymatto-teekupista. Teevesi on kahviloissa monesti liian kuumaa, vaikka vihreä ja valkoinen tee tulisi hauduttaa noin 70-85 asteisessa vedessä. Teestä nauttii myös enemmän, kun suu ei pala.

Täydellinen teehetki on nykyään aamulla, kun pikkutyyppi on juuri herännyt ja jokeltelee leikkimatolla. Silloin äidillä on hetki aikaa valmistaa tee, tehdä aamupala ja istahtaa tuolille. Olen muuten löytänyt riisikakut, jotka ovat aikas hyviä juuston, spianata salamin ja paprikan kanssa. Pikkutyypille tarkoitetut riisikakut ovat kummasti kadonneet äidin mahaan.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: