Koura & Pinsetti

koura5

Teimme pikkutyypin elämän ensimmäisen pöytävarauksen ravintolapäivän Koura & Pinsetti -ravintolaan. Tällä kertaa ravintolapäivän herkuista nautti siis aikuisten sijaan pikkutyyppi.

Koura & Pinsetti on vauvoille suunnattu gourmetruokaravintola, jossa oli tänään neljä kattausta. Jokaiseen mahtui 10 pientä ruokailijaa. Tarjolla oli parsakaalia, kurkkua, lihapullia, soijapullia, peruna- ja palsternakkatikkuja, raejuustoa, porkkanalettuja, munakasta, Talk-muroja, kanelilla maustettua appelsiinia ja vanukasta. Appelsiini oli pikkutyypille uusi tuttavuus, ja siitä tuli heti uusi herkku. Myös vanukas, jossa oli banaania, avokadoa ja carob-jauhetta, oli hyvää.

koura2

koura1

koura4

Tänä vuonna ravintola oli valokuvaamo Studio Onnin tiloissa, mikä tarkoitti sitä, että pikkuiset sormiruokailijat ikuistettiin valokuviin. Näin ruokailukokemuksesta jäi konkreettinen muisto. Kaikki kyllä näyttivät ottavan kuvia itsekin, mutta osallistumismaksuun kuului valokuvaajan ottama potretti sekä yksi ruokailukuva, jotka lähetetään kotiin.

Pikkutyyppi on tosiaan sormiruokaillut reilun kuukauden verran. Kehitystä tapahtuu koko ajan, tänään huomasin kuinka ruokaa osataan vaihtaa kädestä toiseen. Pinsettiotteen oppimista odotellaan, samoin ensimmäisiä hampaita, koska silloin ruokaa on varmasti helpompi saada suussa pienemmäksi. Sotkua tulee vielä aika paljon, sotkun määrä toki riippuu ruoasta. Parsakaali on pahinta, koko pöytä ja lattia on aina täynnä pientä parsakaalin nuppua. Mahaan päätyvän ruoan määrä on aika pieni, joten vielä pikkutyyppi ei pelkällä sormiruoalla pärjäisi. Mutta koko ajan mennään kohti hetkeä, jolloin maito ei enää ole ykkösruoka.

koura3

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: