Lapsilisien väärinkäyttöä

kreeta6

Tein jotain todella hurjaa. Ostin elämäni ensimmäisen valmismatkan. Yleensä ostamme aina lennot ja hotellin erikseen, koska niin koemme saavamme enemmän ja parempaa huomattavasti edullisemmin valmismatkaan verrattuna. Toki kyseessä voi olla se, että matkustamme aina johonkin kaupunkiin tai Alpeille, emme koskaan etelän lomakohteisiin.

Minä olen itse kuitenkin aina haaveillut, että olisi kiva päästä lämpimään, johonkin, missä voisi vain olla ja löhötä. Mies kun ei oikein välitä rannalla makaamisesta. Meidän lomamme ovat yleensä aika aktiivilomia, kaupunkia kierretään ympäriinsä ja jalat saavat liikuntaa. Tai sitten herätään kahdeksalta mäkeen ja lasketaan viimeisen hissin sulkeutumiseen asti. Eikä tuossa mitään, tosi kivoja lomia meillä on kaikki ollut, mutta joskus olisi kiva päästä lämpöön.

kreeta1

Jostain sainkin sitten päähäni ajatuksen, että mitä jos lähtisimme äitikaverini kanssa etelään. Olisimme hurjia ja ottaisimme vain pikkutyypit mukaan. Ei miehiä. Ei sillä, että he mihinkään lähtisivätkään, töitä kun pitää tehdä.

Ensimmäistä kertaa ilman miestä lomalle. Huh, mikä ajatus. Mutta eikö juuri nyt, äitiyslomalla, kannata tehdä jotakin tällaista?

Niinpä me ostimme matkan Kreetalle. En ole koskaan ollut Kreikassa, vaikka Kreikan historia olikin yksi lempiaiheistani koulussa. Mietimme myös Turkkia ja Kanarian saaria, mutta Turkki ei jotenkin kiinnostanut ja Kanarian saaret… No, lämmintä siellä ainakin olisi, mutta jotenkin tuo Kreeta alkoi kiinnostaa, kun löysin kivan hotellin. Ja siellä on Knossoksen palatsi, jonka labyrintissä sankari Theseus taisteli Minotaurus-hirviötä vastaan. Ooh, historiaa.

kreeta4

Huhtikuussa otamme siis pikkutyypit reppuun ja suuntaamme matkalaukkuinemme (joiden sisältö on vielä avoin. Apua, mitä pitää ottaa mukaan, kun lähtee aurinkolomalle 8 kuukauden vanhan pikkutyypin kanssa?) kohti lämpöä. Kreetalla ei huhtikuussa vielä mikään helle ole, mutta kyllä tuollainen 25 asteen lämpötila varmaan vähän lämpimämmältä tuntuu kuin keväisen Suomen huhtikuu.

Mielenkiinnolla kyllä odotan, minkälainen loma on tulossa, kun mukana on lapsi. Varmasti ainakin sitä löhöilyä. Mutta miten menee lentomatka, onkohan se pelkkää huutoa vai onko se niin kiinnostavaa, että pikkutyyppi vain naureskelee kanssamatkustajille? On myös tietyllä tavalla jännittävää lähteä matkalle ihmisen kanssa, josta on vasta vähän aikaa sitten tullut ystävä. Meneekö kaikki hyvin vai istummeko paluumatkalla eri puolilla konetta :)

Toivottavasti pikkutyyppi nauttisi edes vähän uusista maisemista. En tiedä, kuinka paljon tuossa iässä jää muistoja, mutta on ainakin myöhemmin kiva kertoa pikkuiselle, että hänen elämänsä ensimmäinen ulkomaanmatka tehtiin hänen ollessaan vasta 8 kuukauden ikäisenä. (Ellei sitä New Yorkin matkaa, jolloin olit vielä äidin masussa, lasketa mukaan. Öö, ja sitä Tallinnan reissua kuukauden ikäisenä. No mutta kuitenkin.)

Ai niin, ja sori pikkutyyppi. Äiti käytti juuri lapsilisäsi tähän lomaan.

kreeta3

Kuvat Finnmatkat.fi

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: