Kreetan kiertomatka

kartta
Kartta: Googlemaps

Iraklion ja Knossos

Vuokrasimme auton kolmeksi päiväksi ja ensimmäisenä päivänä ajoimme pääkaupunki Iraklionin (tunnetaan myös nimellä Heraklion) läheisyydessä sijaitsevaan Knossokseen Kuningas Minoksen palatsin raunioille. Palatsi on Kreetan tunnetuin nähtävyys. Osa palatsia on rakennettu uudelleen (esimerkiksi puusta tehdyt rakennelmat on muutettu betonisiksi), mutta oli se silti hienon näköinen.

_MG_8551

_MG_8552

_MG_8564

Knossoksesta ajoimme Iraklioniin lounaalle. Vanhassa kaupungissa oli toinen toistaan kivemman näköisiä ravintoloita. Jostain syystä istuimme kuitenkin sielläkin, kuten monessa muussakin ravintolassa muina päivinä, ainoina asiakkaina. Ravintolat näyttivät täyttyvän vasta siestan aikaan, kello kahdesta eteenpäin.

_MG_8585
Katunäkymä Iraklionissa

Hania

Toisena päivänä otimme suunnan kohti Haniaa, joka on Kreetan toiseksi suurin kaupunki. Kävelimme vanhassa kaupungissa, shoppailimme uudemmassa osassa kaupunkia ja ihastelimme venetsialaisen sataman vanhoja rakennuksia ja katukivetykselle pärskähteleviä aaltoja.

_MG_8617
Venetsialainen satama

_MG_8638

_MG_8655

Plakias ja Rethymnon

Kolmannen autoilupäivän aamuna taivas oli pilvetön. Halusin käydä Kreetan etelärannalla, joten edessä oli kiemurtelevia teitä. Valkoisten vuorten itäpuolen serpenttiinitiet veivät meidät Frangokastellon venetsialaisen linnan ohi Plakiaksen kylään, jossa söimme lounaan viihtyisässä kalaravintolassa.

_MG_8692
Taustalla Valkoiset vuoret, joiden huiput ovat lumessa kesäkuun alkuun asti. Senkin jälkeen huiput ovat valkoiset, mutta kalkista.
_MG_8706
Kourtaliotikon rotko oli huikean näköinen. Rotkossa voi kuulemma kokea saaren kovimmat tuulet ja se pitää kyllä paikkansa. Oli tekemistä, että pysyin pystyssä kuvatessani rotkoa.
_MG_8702
Plakiaksen hevosenkengän muotoinen ranta. Täälläkin oli niin hurja tuuli, että se tempaisi pikkutyypin hellehatun mukaansa.

Rethymnonissa oli matkan idyllisimmät pikkukadut. Siellä on myös Kreetan yliopiston pääpaikka ja 12 kilometriä pitkä hiekkaranta. 1200-luvulla rakennettu venetsialainen satama on varmasti illan hämärässä näkemisen arvoinen, päivällä se oli vain rivi vieri vieressä olevia tavernoja.

_MG_8718
Rethymnonin venetsialainen satama

_MG_8709

_MG_8728
Rethymnon oli täynnä idyllisiä pikkukatuja

_MG_8733

Platanias

Hotellimme sijaitsi Plataniaksessa, joka on yksi Länsi-Kreetan suosituimmista turistikeskuksista. Siellä on pitkät hiekkarannat ja paljon ravintoloita. Jos haluaa pois turistiryppäästä, kannattaa suunnata yläkylään, jossa pääsee vähän lähemmäksi aitoa kreetalaista elämää. Sieltä on myös hulppeat näkymät pitkälle alakyläään.

Näkymä yläkylästä
Näkymä yläkylästä
Plataniaksen keskusaukio
Plataniaksen keskusaukio
Ravintola keskellä jyrkkää rinnettä
Ravintola keskellä jyrkkää rinnettä
Plataniaksessa on pitkä hiekkaranta
Plataniaksessa on pitkä hiekkaranta
Platanias oli täynnä keskeneräisiä tai rakennusvaiheessa olevia rakennuksia
Platanias oli täynnä keskeneräisiä tai rakennusvaiheessa olevia rakennuksia
Pieniä kirkkoja talojen kupeessa. Näiden sisässä oli mm. kynttilöitä ja valokuvia.
Pieniä kirkkoja talojen kupeessa. Näiden sisällä oli mm. kynttilöitä ja valokuvia.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: