Cimetière du Château

_MG_0463

Voiko hautausmaa olla hieno? Nizzan linnakukkulalla oleva historiallinen Cimetière du Château on. Se on jotenkin karmivan kaunis. Se sopisi erinomaisesti jonkun hyvä-paha-enkeli-piru -elokuvan näyttämöksi. Vuonna 1783 perustettu hautausmaa on rakennettu muinaisen linnoituksen raunioille, ja sieltä on upeat näkymät Nizzan kaupunkiin.

_MG_0472

_MG_0464

_MG_0465

Kiinnitin huomiota hautausmaan upeisiin kukka-asetelmiin, joista suurin osa osoittautui lähemmin tarkasteltuna muovi- ja kangaskukiksi. Ei huono idea, kun ajattelee Nizzan sääolosuhteita. Kuumuus vaatisi jatkuvaa kastelua.

_MG_0467

_MG_0470

_MG_0469

Hautausmaa on valtavan kokoinen, siellä on 2800 hautaa. Itse näin vain pienen osan, mutta tämä on kyllä yksi ehdoton vierailukohde, jos Nizzassa sattuu olemaan. Koska hautausmaa on kukkulalla, on sinne vähän nousua, mutta on se pienen hien arvoinen. Linnakukkulalle pääsee myös hissillä – Cimetière du Château tosin on toisella puolella kukkulaa eli kävelyä tulee silti.

_MG_0473

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: