Kruunuvuoren hylätyt huvilat

autio1

Pyöräilimme viime viikolla Kruunuvuoreen katsomaan hylättyjä huviloita. Harmi, että Helsinki suunnittelee tuhovansa tuon upean paikan. Siivoaisivat mieluummin metsän, korjaisivat ne huvilat, jotka on korjattavissa ja tekisivät sinne vaikka kivan kahvilan ja venelaiturin. Maisemat Kruunuvuoren rannoilta kohti Helsinkiä ovat nimittäin upeat. Ja metsässä oleva Kruunuvuorenlampi on aivan todella lumoavan näköinen. Onneksi se ja sen ympäristö on ilmeisesti tarkoitus säilyttää luonnonsuojelualueena.

autio5

autio4

autio6

autio2 autio3

autio7

autio8

autio9

autio10

”1800-luvun lopulla Helsingin ympäristöön syntyi monia huvila-alueita. Säätyläiset löysivät Kruunuvuoreenkin. Monet huviloiden omistajista olivat Helsingissä asuvia saksalaisia. Toisen maailmansodan jälkeen huvilat päätyivät rauhansopimuksen mukaan Neuvostoliiton haltuun. Kruunuvuoresta tuli Suomen Kommunistisen Puolueen jäsenten ja heidän perheidensä kesänviettopaikka. 1950-luvulla alueen osti liikemies Aarne Aarnio, joka olisi halunnut rakennuttaa Kruunuvuoreen uuden asuinalueen. Hanke ei koskaan toteutunut ja huvilat jäivät rappeutumaan. Osa huviloista on jo täysin tuhoutunut, muutaman pystyy vielä tunnistamaan. Nyt Helsingin kaupunki suunnittelee Kruunuvuoreen uutta 10 000 hengen asuinaluetta.” (www.nopsatravels.com/kruunuvuoren-rauniohuvilat)

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: