Ensimmäinen pysähdys: Helsingholm

Terveisiä Turusta. Olemme täällä huonoa säätä paossa.

_MG_1863

Viime keskiviikkona ajoimme Kasnäsiin, jonne veneemme oli purjehdittu edellisellä viikolla. Meidän tosiaan piti lähteä reissuun jo aikaisemmin, mutta tuuli oli niin kova, että päätimme odottaa parempia säitä. Keskiviikon ja torstain välisen yön nukuimme siis veneessä, ja torstaina nostimme purjeet ja otimme suunnaksi Helsingholmin.

_MG_2001

_MG_2002

_MG_2031

Helsingholm on selkeästi lapsiperheiden suosiossa, sillä melkein jokaisessa veneessä oli lapsia. Vierasvenelaituri oli myös yhtä paikkaa vaille täysi, kun saavuimme sinne kahden maissa. Muutama vene oli ankkuroinut lahdenpoukamaan, koska eivät ilmeisesti olleet syvyytensä takia mahtuneet laituriin.

_MG_1916

_MG_1961

Helsingholmissa asuu ympäri vuoden ammattikalastajat Alf ja Anders Andersson sekä Alfin vaimo ja heidän pieni poikansa. Satamassa on kioski, jossa myydään juomia, jääteloä ja leivonnaisia. Perjantaiaamuna ostimmekin sämpylöitä 50 sentin hintaan. Tuoreita sämpylöitä aamuauringossa veneen kannella ei voita mikään. Vaikka perjantaiaamun sämpylät syötiinkin kyllä aika sakeassa usvassa.

_MG_1949

_MG_1896

_MG_1902

_MG_1875

_MG_1956

Lapsille löytyy paljon kivaa katseltavaa: on koiria, kissa, kani, lampaita ja hevonen. Satamassa on iso ”hiekkalaatikko” ja myös lapsiystävällinen uimaranta löytyy. Saari itsessäänkin on hyvin kaunis ja luontopolkua riittää pitkälti.

_MG_1908

_MG_1876

_MG_1889

_MG_1914

Koska saavuimme täyteen satamaan, oli saunavuorot jo siltä päivältä varattu. Mutta ei se kello kahdeksan aamusaunakaan hassumpi ollut; meren päällä leijuva usva teki aamu-uinnista aika mystisen.

_MG_1975

_MG_1973

Vierasvenelaiturista löytyy sähkö ja jätehuolto. Vettä saa ottaa sen verran, että pärjää seuraavaan satamaan. Joka meillä oli kaunis Brännskär.

_MG_2011

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: