Toinen pysähdys: Brännskär

_MG_2088

Brännskär on vanha kalastajatila, jonne on yhteistyössä Turunmaan Saaristosäätiön kanssa rakennettu pienimuotoinen, luonnonläheinen käyntisatama. Säätion tarkoitus on edistää ympärivuotista asumista ja toimintaa sekä estää sosiaalisesti ja kulttuurisesti tärkeiden saaristotilojen ottaminen yksityiseen vapaa-ajan käyttöön. Loppukesästä 2011 paikka vuokrattiin Lennart Söderlundille, joka asuu nyt ympärivuotisesti saaressa. Lennart on ammatiltaan veneenveistäjä ja puukäsityöläinen, ja Brännskärissä voikin tutustua hänen tuotteisiinsa.

_MG_2122

_MG_2086

Toista kesää vierasvenesatamana toimivassa Brännskärissä on idyllinen pieni kahvila, josta voi ostaa tuoretta leipää, leipomuksia ja jäätelöä erittäin ystävällisellä palvelulla. Kallion päällä upealla Kraateri-terassilla voi nauttia kylmää olutta tai siideriä. Kraaterista on hienot maisemat pitkälle merelle. Ei siis ihme, että siellä järjestetään kesäisin mm. musiikkitapahtumia.

_MG_2057

_MG_2065

_MG_2124

_MG_2083

Kukko ja kanat tepastelivat leppoisasti kahvilavieraiden ympärillä.

_MG_2079

Brännskärin omasta savustamosta ostimme illalliseksi tuoretta savustettua ahventa.

_MG_2091

Saaren huipulta on mahtavat maisemat Gullkronan selälle ja viitoitetun luontopolun reunoilta saattaa löytyä jopa lakkaa.

_MG_2101

_MG_2108

_MG_2115

_MG_2106

Koska saaren vierasvenesatama on niin uusi, on varsinkin vessat hyvin siistejä. Eikä käsienpesuakaan ole unohdettu.

_MG_2046

Brännskär oli kyllä erittäin positiivinen yllätys, sinne palaamme varmasti toistekin. Mutta seuraavaksi purjeet vievät meidät Nauvoon.

_MG_2095

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: